Genieten van je tuin
Image default
Eten en drinken

Wortels uit de oven op allerlei verschillende manieren

Worteltjes, iedereen heeft ze wel eens gegeten. Toch zijn er veel mensen die niet graag peen eten, de reden daarvan? Als je niet weet dat je ze op veel verschillende manieren kunt bereiden hebben ze een erg saaie smaak. Nederlanders staan er gewoon niet om bekend hun eten veel te kruiden of op een andere manier te bereiden, want ja… wat de boer niet kent dat eet ‘ie niet. Wil je wortels nu toch nog een kans geven, probeer dan een van deze makkelijke bereidingswijze.

 

Geroosterde wortels uit de oven met feta

Als je zoekende bent naar een heerlijk bijgerecht of zelfs vegan hoofdgerecht dan moet je de geroosterde wortels uit de oven bereiden. De wortels worden voorgekookt met kruiden waardoor de smaak echt waanzinnig is. Wortels worden altijd geschild, maar wist je dat dat helemaal niet nodig is. In de schil zitten namelijk ontzettend veel belangrijke voedingsstoffen. Je moet de wortel dan wel écht goed schoonmaken met een schuursponsje. Je kunt wortels uit de oven vegan maken door de kaas achterwegen te laten en de boter te vervangen door olie.

Pittige wortelsoep met gember

Ben je verkouden of zit je even niet zo lekker in je vel? Pittige wortelsoep met gember is een échte vitamine boost. De kruiden en specerijen die verwerkt zijn in de soep zijn ontzettend goed voor je weerstand en de kokosmelk zorgt voor een romige smaak. Voor een nóg gezondere maaltijd zou je er zelfs nog meer toppings aan toe kunnen voegen, zoals: pompoen- en zonnebloempitten, taugé of peterselie.

https://restoranto.com/nl/wortels-uit-de-oven/