Genieten van je tuin
Image default
Eten en drinken

Gebruik ook een winter barbeque!

Een winter barbeque is een geweldige manier om de koude maanden door te komen. Er zijn verschillende opties voor het organiseren van een winterbarbecue, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Je kan bijvoorbeeld beginnen met het bereiden van warme snacks zoals kaasfondue en stokbrood of andere lekkernijen zoals worstjes, hamburgers en marshmallows. Verwarm ook wat stoofschotels die jullie tussen de gangen door kunnen nuttigen. Vergeet ook niet om een aantal winterse drankjes mee te nemen voor de gezelligheid. Denk er ook aan dat het belangrijk is om warmere kleding te dragen, zodat je heerlijk warm blijft tijdens de barbecue. Geniet van jullie winterbarbecue!

Uiteraard zijn er meer dan genoeg heerlijke gerechten die je kunt bereiden op de barbeque. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naar uit gaat. Alhoewel er altijd wel een gerecht te vinden is die bij iedereen in de smaak valt.

 

Enkele tips:

1. Gegrilde kip: Marinade een halve kilo kipfilets met olijfolie, knoflook, citroensap en verse tijm. Leg de filets op de barbecue en draai ze regelmatig om totdat ze gaar zijn (ongeveer 10 minuten).
2. Gegrilde tonijnsteaks: Bestrijk twee tonijnsteaks met olijfolie en werk af met wat peper, zout en limoensap. Grill de steaks rechtop aan beide kanten gedurende ongeveer 3-4 minuten of totdat het vlees er gaar uitziet.
3. Gegrilde groenten: Rijg gesneden aubergine, paprika, courgette en champignons aan spiesen. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met peper, zout en kruiden naar smaak. Leg de spiesen op de barbecue en draai regelmatig om totdat de groenten gaar zijn (ongeveer 10 minuten).

Natuurlijk heb je onwijs veel recepten. Veelal is het van belang om diverse gerechten te testen en te achterhalen of dat dit smaakt en dus voor herhaling vatbaar is.