Genieten van je tuin
Image default
Eten en drinken

Wat hoort er thuis op de bbq?

De zomer komt eraan en dat betekent dat het tijd is om de barbecue weer uit de schuur te halen! Maar wat voor soort barbecuegerechten kun je eigenlijk maken? Bekijk alle bbq mogelijkheden hier.

Vleesgerechten

Vleesgerechten zijn waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij een barbecue. Je kunt kiezen voor klassiekers zoals hamburgers, worstjes en spareribs. Maar waarom niet eens iets anders proberen, zoals biefstuk, lamskoteletjes of zelfs wild? Om ervoor te zorgen dat je vlees sappig blijft, is het belangrijk om het regelmatig te draaien en niet te lang te laten liggen.

Visgerechten

Vis is een geweldige optie voor de barbecue, vooral als je op zoek bent naar iets lichters. Je kunt kiezen voor klassiekers zoals zalm of tonijnsteak, maar waarom niet eens experimenteren met inktvis, coquilles of zelfs hele vissen? Het is belangrijk om vis goed te marineren en niet te lang te grillen, anders wordt het taai en droog.

Groentegerechten

Als je een vegetariër in je vriendengroep hebt, of als je gewoon wat meer groenten wilt eten, zijn er tal van mogelijkheden voor groentegerechten op de barbecue. Denk aan maiskolven, paprika’s, courgettes, aubergines, champignons en zelfs groenteburgers. Het is belangrijk om groenten niet te lang te grillen, anders worden ze papperig.

Salades

Een barbecue is niet compleet zonder bijgerechten, en salades zijn een geweldige optie om wat frisheid aan het menu toe te voegen. Maak bijvoorbeeld een Caesar salade met gegrilde kip, of een couscous salade met gegrilde groenten. Zorg ervoor dat je de salade pas op het laatste moment maakt, anders wordt hij slap.

Sauzen

Sauzen zijn de kers op de taart bij een barbecue, en er zijn tal van mogelijkheden. Klassiekers zijn bijvoorbeeld barbecuesaus, knoflooksaus en cocktailsaus. Maar waarom niet eens iets nieuws proberen, zoals chimichurri, tzatziki of pindasaus? Maak de sauzen ruim van tevoren, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

Er zijn dus tal van mogelijkheden voor barbecuegerechten, van vlees en vis tot groenten en salades. Experimenteer met nieuwe smaken en combineer verschillende gerechten voor een geweldige barbecue-ervaring. Vergeet niet om de barbecue goed voor te bereiden en te zorgen voor voldoende houtskool of gas. Eet smakelijk!