Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Omheining voor schapen – Wat zijn uw opties?

Als u een schapenhouder bent, staat de veiligheid van uw kudde voorop. Daarom is het belangrijk om een veilige omheining rond de schapenweide te hebben. Maar welk type afrastering moet u kiezen? Er zijn vele opties beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Laten we eens kijken naar enkele van de populairste soorten afrasteringen, zodat u kunt beslissen welk type het beste is voor uw bedrijf.

Elektrische afrastering

Een elektrische afrastering is een van de meest kosteneffectieve oplossingen om schapen in een weiland te houden, omdat het minimale onderhouds- en installatiekosten vergt. Het werkt door een elektrische stroom door metalen palen en draden te laten lopen, waardoor elk dier dat ze aanraakt een schok krijgt. Dit maakt de elektrische afrastering tot een uitstekend afschrikmiddel om roofdieren buiten te houden, hoewel er regelmatig inspectie en onderhoud nodig kan zijn als gevolg van slijtage door weersomstandigheden of andere factoren. Elektrische hekken vereisen ook een krachtbron zoals batterijen of zonnepanelen om genoeg spanning te genereren om effectief te zijn.

Houten hekken

Houten hekken van Arfman zijn een van de meest traditionele vormen van afrastering voor schapenweiden, en ze kunnen zeer effectief zijn als ze goed zijn geconstrueerd. Houten hekken bieden een goede bescherming tegen roofdieren en fungeren ook als een visuele barrière die dieren ervan weerhoudt de weide te betreden. Houten hekken hebben regelmatig onderhoud nodig om overeind te blijven, maar ze bieden een natuurlijke esthetiek die aantrekkelijk kan zijn op boerderijen met een traditionele omgeving of landschap.

Gaashekwerk

Gaashekwerken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege hun veelzijdigheid en sterkte. Het kan worden gebruikt met houten of metalen palen, afhankelijk van uw behoeften, en het biedt een uitstekende zichtbaarheid terwijl het toch een effectieve barrière vormt tegen roofdieren. Het draadnetwerk het schermen neigt om langer dan andere types van het schermen te duren aangezien het niet door weersomstandigheden zo veel zoals houten hekken wordt beïnvloed, hoewel het af en toe reparatie kan vergen als de dieren het na verloop van tijd beschadigen. Bovendien, vereist de draadnetwerk omheining minder materialen dan houten omheining doet, makend installatie sneller en minder duur globaal.

 

https://www.arfman.nl