Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Wat kosten elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken zijn er in diverse soorten en maten, daarom verschillen de prijzen van elektrische rolluiken dan ook aanzienlijk. Toch heeft de prijs over het algemeen vooral te maken met de kwaliteit.

Bij rolluiken wil de kwaliteit per aanbieder nog weleens verschillen, dit heeft te maken met onder andere de merken die per aanbieder worden aangeboden. In Nederland zijn er verschillende merken verkrijgbaar, maar de meest populaire twee zijn toch wel de rolluiken van Alutech en Heroal.

De prijzen van elektrische rolluiken per merk

De prijzen variëren ook per afmeting. Doordat rolluiken op maat worden gemaakt, variëren de prijzen ook nog per maatvoering. Hoe groter de afmetingen, hoe hoger de prijs wordt. Daarnaast kan een rolluik nog verder op maat worden gemaakt, door toevoegingen als een elektromotor, bediening en overige opties.

Dit kosten Heroal rolluiken

Heroal rolluiken worden gezien als de Mercedes onder de rolluiken. Toch, wanneer we naar de prijzen kijken, dan zijn deze niet extreem veel hoger dan bij andere rolluik merken. Een Heroal rolluik koop je namelijk al vanaf €109 en dan wordt deze ook nog eens op maat gemaakt!

Dit kosten Alutech rolluiken

De kwaliteit van Alutech rolluiken is zeer hoog, maar de prijzen zijn redelijk laag! Een Alutech rolluik koop je al vanaf €83.00. Let op, hier komt natuurlijk wel een elektromotor en bediening bij, wanneer je op zoek bent naar een elektrische rolluik.

Alle rolluiken kunnen elektrisch worden gemaakt

De prijzen die je online vindt bij rolluiken zijn vrijwel altijd vanaf prijzen en dan moet er nog rekening worden gehouden met een motor + bediening per rolluik. Een motor voor een wandschakelaar kost zo’n €90 en wil je jouw rolluik voorzien van een afstandsbediening, dan kost de motor zo’n €130.

Hierbij gaan wij uit van SOMFY motoren, welke dan ook wel weer de beste motoren zijn op het gebied van zonwering en rolluiken.

Elektrische rolluiken online kopen

Er zijn verschillende redenen om elektrische rolluiken online te kopen. Toch zijn de kosten elektrische rolluiken wel de belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen om ze online te kopen. De reden waarom de kosten lager uitvallen is onder andere doordat er op wordt gerekend dat je zelf het monteren en meten doet. Hoewel dit misschien lastig lijkt, kan het je wel honderden euro’s besparen!

Het kopen van een rolluik online kent nog een aantal voordelen. Zo zijn niet alleen de prijzen lager, maar is ook nog eens het aanbod veel groter dan bij een gemiddelde showroom. Hierdoor heb je meer keuze en kun je nog meer besparen op de aanschaf van een nieuw rolluik.

Welke elektrische rolluiken zijn het beste?

Rolluiken en elektrische bediening worden over het algemeen lost verkocht. Op het gebied van rolluiken is Heroal toch wel het beste merk, althans dit merk staat het beste bekend. Dit heeft ook te maken met de rijke geschiedenis van dit merk.

Wanneer we het over elektrische rolluiken hebben, dan hebben we het vooral over buismotoren en bedieningssoorten. Hier komt dan het merk SOMFY weer heel hoog naar boven. Dit merk heeft net zo’n grote naam wanneer het gaat om buismotoren als dat Heroal dit heeft bij de rolluiken!