Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Vijf keer houten creaties voor in de tuin

Kan je tuin wel een opfrisbeurt gebruiken en ben je daarvoor op zoek naar een mooie creatie wat perfect past in jouw tuin? Denk dan eens aan tuinhout. Met tuinhout kun je de mooiste creaties maken en wordt het één natuurlijk geheel. In dit artikel geven we je vijf houten creaties voor in je tuin.

Het tuinhuisje

Tuinhout leent zich perfect voor een tuinhuis. Niet alleen past een houten tuinhuis perfect in een tuin door het gebruik van natuurlijke materialen, ook is het een enorm praktisch idee. Het tuinhuis kun je immers gebruiken als opslagruimte voor bijvoorbeeld je tuingereedschap. Ook is het heerlijk om op een minder mooie, regenachtige dag lekker in je tuinhuisje plaats te nemen en een boekje te lezen terwijl je geniet van de fluitende vogels en het tikken van de regen op de ruiten.

Een picknicktafel

Praktisch en zeker onmisbaar wanneer jouw huishouden uit vier of meer personen bestaat. De kinderen krijgen regelmatig vriendjes over de vloer en zelf nodig je zo nu en dan ook gasten uit. Misschien ga je wel samen barbecueën op een mooie zomerdag. De houten picknicktafel is dan niet weg te denken uit jouw tuin. Je schuift makkelijjk aan, beschikt over vele zitplaatsen en eet gezellig met zijn allen wat lekkers. Een picknicktafel kun je ook erg eenvoudig verplaatsen. Liever in de schaduw zitten? Dan verplaatsen we de tafel toch gewoon even.

De houten schuur

Net als een tuinhuis kun je een houten schuur ook uitstekend gebruiken als opslagruimte voor het tuingereedschap. Daarnaast leent een houten schuur zich ook prima voor het uitoefenen van een hobby. Door het landelijke karakter van de schuur, smelt deze prima samen in je tuin en kun je daarnaast je hobby beoefenen zondar dat er iemand last van heeft.

De houten overkapping

Erg populair is de houten overkapping. Deze is, anders dan de houten schuur of het tuinhuisje, open aan één of meerdere zijden. De overkapping staat perfect boven je terras. Het biedt je een beschut, schaduwrijk plekje. Je kunt ervoor kiezen de wanden open te laten, zodat je een mooi uitzicht over je tuin hebt, maar de wanden kunnen ook dichtgetimmerd worden. Op die manier houd je ook de wind tegen.

Houten schuttingen

Een andere houten creatie in de tuin die niet alleen zorgt voor meer privacy, beschutting en veiligheid, is de houten schutting. Met een houten schutting maak je op een natuurlijke wijze een prima erfafscheiding, houd je indringers beter buiten en blijven je kinderen veilig in de tuin. 

Eerst naar de houthandel in Hoogeveen

Om al deze mooie houten creaties te maken, heb je uiteraard goede kwaliteit tuinhout nodig. De houthandel in Hoogeveen heeft veel verschillende tuinhouten planken, balken, palen en ander tuinhout op voorraad. Daarnaast kun je complete pakketten bestellen waarmee je jouw eigen schutting, overkapping of tuinhuis maakt. Kom een kijkje nemen in Hoogeveen of bezoek de Houthandel Hoogeveen online en ga aan de slag met je eigen houten tuincreatie.