Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Alles wat je moet weten over Nobre Cál

Ga jij binnenkort de tuin aanpakken en ben je op zoek naar een mooi natuurlijk materiaal voor jouw tuinpaden? Dan is Nobre Cál de juiste keuze voor de halfverharding van jouw paden. Niet alleen de tuinpaden, ook de oprit, de parkeerplaats of zelfs het terras zijn uitermate geschikt om een halfverharding van Nobre Cál aan te leggen. Nobre Cál is inderdaad een halfverharding, maar bij gebruik wordt dit materiaal mooi vast en is het dan ook uitstekend begaanbaar, zelfs voor fietsers, rolschaatsen en rolstoelen.

100% natuurlijk materiaal

Nobre Cál is een fijnkorrelig breekmateriaal afkomstig uit kalkgesteente. Je ziet het al op veel openbare plaatsen verschijnen en dat is niet zo vreemd. Het materiaal heeft namelijk een mooie natuurlijke uitstraling en is tevens een duurzaam product. Het fijnkorrelige breekmateriaal is namelijk afkomstig als restproduct uit de steengroeve. Dit wordt geleverd en verwerkt zonder extra toevoegen en is dus 100% natuurlijk. In een natuurlijke tuin, komen de tuinpaden van Nobre Cál dan ook helemaal tot hun recht. Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende natuurlijke kleurtinten en past dan ook perfect in elke tuin. Op den duur zal het losse materiaal een steeds hogere hardheid krijgen. Dat zie je ook bij openbare paden, die veel bewandeld worden. Hier heeft het materiaal al een goede hardheid en liggen er maar weinig losse korrels op de weg.

De voordelen van Nobre Cál

Wanneer het pad, de parkeerplaats, het terras of de oprit goed belopen en gebruikt wordt, zal het materiaal steeds harder worden en een hogere hardheid krijgen. Er blijven minder losse korreltjes op de oppervlakte liggen en dat is fijn. Dat maakt Nobre Cál dan ook goed begaanbaar voor fietsers en rolschaatsers. Het materiaal is onderhoudsarm en beschadigingen komen bij veelvuldig gebruik vrijwel niet voor. Een ander groot voordeel van Nobre Cál is het natuurlijke karakter. Hierdoor gaat het materiaal helemaal op in de natuur en past het perfect in elke tuin.

Nobre Cál aanleggen

De aanleg van Nobre Cál is niet zo eenvoudig. Het is daarnaast uiterst belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurd. Wordt dit niet op de juiste manier gedaan, dan profiteer je niet optimaal van de voordelen van het materiaal. Er kunnen dan plassen op het pad ontstaan na een hevige regenval. Bij de aanleg is het belangrijk dat het pad hoger ligt dan het maaiveld. Daarnaast moet het op één oor liggen  of tonrond. Het regenwater kan na een regenbui dan makkelijk weglopen. Door opsluiting voorkom je daarnaast dat het materiaal wegzakt en kan de zijdelingse druk opgevangen worden. Je kunt dit natuurlijk zelf aanleggen, maar door een specialist in te schakelen, die tevens beschikt over de juiste materialen en kennis, voorkom je een hoop moeilijkheden.