Genieten van je tuin
Image default
Eten en drinken

Voordelen van het toevoegen van komkommer aan uw dieet

Van plan om gezond te eten? Wat moet u aan uw dieet toevoegen? Soms hebben we een plan maar geen richting en dit gebeurt vaak bij mensen die gezond willen gaan eten of een afslankdieet willen volgen, maar niet weten waar en hoe ze moeten beginnen. Welnu, we kunnen die beslissing een beetje gemakkelijk voor u maken. De volgende keer dat u online verse boodschappen bestelt, vergeet dan niet om komkommers te bestellen.

Komkommers zijn een veelbelovend fruit

Komkommer is vooral bekend als groente voor salades, maar in werkelijkheid is het een vrucht. Een van de beste dingen van komkommer is dat het veel voedingsstoffen en weinig calorieën bevat. Dit maakt het erg gunstig voor mensen die gezond willen eten en afvallen. Wanneer ze worden toegevoegd aan salades of worden gegeten tijdens een stressvolle dag, ontspannen ze onmiddellijk je zenuwen en verfrissen ze je geest.

Bevat antioxidanten

Komkommers zijn een geweldige bron van antioxidanten. Ze kunnen worden gebruikt in detoxdrankje om het lichaam te reinigen en te voeden. Antioxidanten zijn erg belangrijk voor ons lichaam omdat ze onze cellen beschermen tegen vrije radicalen die onze cellen kunnen binnendringen en aanleiding kunnen geven tot hartaandoeningen, kanker en andere ziekten. Je lichaam heeft een ruime hoeveelheid antioxidanten nodig en er is geen betere bron dan komkommers.

Een geweldige bron van hydratatie

Komkommers bevatten een goede hoeveelheid water en zijn hydratatie vriendelijk. Dit betekent dat wanneer u komkommers aan uw dieet toevoegt, ze niet alleen helpen om het watergehalte in uw lichaam te verhogen, maar ook om uitdroging te voorkomen. Ze bestaan ​​voor 96% uit water, dus als je een standaard hoeveelheid eet, krijg je voldoende water voor je lichaam. Dit helpt ook om je huid fris en gehydrateerd te houden.

Kan helpen bij het afvallen

Komkommers zijn gemaakt van water en andere voedingsstoffen die erg goed zijn voor je lichaam. Ze bevatten geen oliën en geen vetten, waardoor ze perfect zijn voor een dieet dat bevorderlijk is voor gewichtsverlies. Als je iets wilt eten dat niet alleen je buik vult, maar je ook helpt af te vallen, dan zijn komkommers de beste optie. Ze zijn zowel verfrissend als stimulerend. Ze bevatten ook een grote hoeveelheid oplosbare vezels, waardoor het ideaal is om af te vallen.

Kan de bloedsuikerspiegel verlagen

Volgens een onderzoek op komkommerplanten werd geconcludeerd dat komkommers een goede bron kunnen zijn voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Ze helpen ook bij het voorkomen van diabetes en in sommige gevallen kunnen ze ook helpen de schade die diabetes aan een lichaam heeft aangericht, ongedaan te maken.

Geweldig voor de huid

Een andere reden om komkommers te kopen, is dat het algemeen bekend is dat ze de huid op veel manieren ten goede komen. Ze verminderen de zwelling en wallen van de huid. Ze helpen ook om huidirritatie en andere problemen te verminderen. Omdat ze veel water bevatten, helpen ze ook om de huid gehydrateerd te houden. Van komkommers is ook bekend dat ze erg goed zijn voor een acne gevoelige huid en als je ze op je ogen aanbrengt, kun je donkere kringen verminderen. Bovendien kunnen ze ook helpen bij het tegengaan van vroegtijdige huidveroudering.

Gerelateerde artikelen

Mogelijkheden rookhout

Heerlijk eten met catering uit Deventer

Tips voor een geslaagde BBQ