Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Hortensia kopen

De zomer is weer in aantocht. Mensen gaan massaal van het zonnige weer genieten in hun tuinen. Het is dan ook leuk als je een vrolijke tuin hebt. Een goede manier om je tuin een boost te geven is het planten van mooie, kleurrijke planten. Een bekende plant die in vele Nederlandse tuinen voorkomt is de Hortensia. Een hortensia kopen doen mensen vooral vanwege de diversiteit van de plant. De hortensia is er in verschillende grote en een heel veel verschillende kleuren.

 

De bekendste en meest verkochte hortensia soort is de boerenhortensia. De boerenhortensia is een grote plant. De boerenhortensia heeft veel kleine bloemetjes aan het uiteinde van de plant. Deze bloemetjes samen vormen een grote bol.

Een tweede populaire hortensia soort is de sneeuwbalhortensia. Deze soort hortensia heeft nog kleinere bloemetjes aan het uiteinde. Als deze kleine bloemetjes vormen als het ware een soort sneeuwbal.

 

Belangrijk om te vermelden is dat de hortensia zo nu en dan moet worden verzorgd. Net zoals elke plant heeft de hortensia water nodig. Vooral in de zomerdagen met hoge temperaturen is het belangrijk om de plant dagelijks water te geven. De plant zal dan ook optimaal bloeien. Ook is het belangrijk dat de hortensia genoeg zonlicht krijgt. Plaats de planten dan ook niet op een plek waar de hele dag de schaduw op staat. De plant zal dan minder hard bloeien. Dit is uiteraard niet de bedoeling, aangezien je optimaal van de bloem wilt genieten.

 

Wil je een hortensia kopen? Wacht dan niet te lang. Mensen kopen hortensia massaal. De plant is namelijk razend populair. Twijfel dus niet langer, want voor je het weet is de plant uitverkocht en vis je achter het net. Een andere reden om zo snel mogelijk de hortensia aan te schaffen is de groeitijd van de plant. Wanneer je pas in de zomer een hortensia plant, zal deze niet volgroeid zijn voor het einde van de zomer. Wil je tijdens de zomer van de hortensia genieten is het zaak om de plant zo snel mogelijk te planten.

 

Bij overige vragen over de hortensia of als je besluit om een hortensia aan te schaffen kan je een kijkje nemen op de website. Hier staat veel informatie over de plant en de hortensia is via de website in verschillende soorten, groten en kleuren te bestellen!