Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Hoe verhoog je de waarde van je woning

Sommige mensen zijn niet tevreden met de waarde van hun woning. Het is lastig om de waarde van je woning op een goede manier in te schatten aangezien je hierbij rekening moet houden met een aantal factoren. Zo is het bijvoorbeeld van belang om in je achterhoofd te houden dat de waarde van een huis door de jaren heen kan veranderen. Daarom is je huis niet automatisch evenveel waard als toen jij het kocht. Bovendien moet je ook rekening houden met eventuele aanpassingen die je hebt gedaan aan je woning. 

Hoe wordt een woning meer waard?

Het kan lastig zijn om de waarde van een woning te verhogen, maar dit is zeker mogelijk. Je kunt dan het best kijken naar de punten waarop je woning het minst mooi is. Als je bijvoorbeeld niet zo veel aandacht besteed aan de tuin, kan het een goed idee om je tuin zo veel mogelijk op te knappen. Op die manier kan je de waarde van een woning aanzienlijk verhogen. Je hoeft dan niet per se de hele tuin te verbouwen. Met een aantal kleine aanpassingen kan je huis al een stuk meer waard worden. Er zijn ook nog een aantal zaken die je na kunt kijken om te checken of je woning niet meer waarde heeft dan je dacht. 

De grond bij jouw woning

Als je een tuin hebt bij je huis, kan het nuttig zijn om eens na te kijken of deze tuin niet groter is dan je op dit moment denkt. Dat klinkt misschien gek, maar het komt wel eens voor dat de data die bij het kadaster bekend zijn niet overeenkomen met de erfgrens die er op dit moment is. Dit zou dus kunnen betekenen dat je tuin groter is dan je denkt. Daarom kun je een kadastrale kaart opvragen zodat je precies weet waar de erfgrens officieel ligt.