Genieten van je tuin
Image default
Auto's en Motoren

De echte waarde van motorchip-tuning

Chip Tuning is een automobielmechanische procedure waarmee het elektronische besturingssysteem is gewijzigd, waardoor het voertuig nauwkeuriger in verschillende parameters werkt. De uitgaven van dergelijke zullen verschillen afhankelijk van hoe u het gedaan krijgt. Een motorafstemming-chip is in feite een essentieel onderdeel van uw computer- en elektrische systemen van auto’s. Het afstemmen van uw motor verbetert de prestaties van uw voertuig. Het verbetert zijn kilometers en minimaliseert de kans op eventualiteiten als een revisie van de hele motor als gevolg van slijtage.

 

Er zijn gevallen waarin mensen een nieuwe motor kopen die niet van goede staat is en een nieuw chip-tuning-systeem erop installeert. Wanneer ze dat doen, moeten ze de bestaande bedieningselementen op dezelfde manier wijzigen als zij de andere componenten van de auto’s hebben gewijzigd. Dit komt omdat de modificaties in strijd zijn met elkaar waardoor de auto afbreekt of zelfs niet stoppen met werken. Dit kan zeer problematisch zijn voor iemand die zijn auto wil rijden ondanks de gebroken toestand.

 

Timing is een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de lopende stabiliteit van een auto. De meeste voertuigen hebben hun timing set volgens de specificaties van de fabrikant. Veel fabrikanten maken echter ook gebruik van hun eigen timingprincipes die volledig verschillen van het origineel. Dit leidt tot verschillende falenpunten in het voertuig als het gaat om de loopbaan.

U moet de timing van uw voertuig altijd in de gaten houden, zodat u mogelijke problemen die ermee verbonden kunt bepalen en passende maatregelen kunt nemen om ze te corrigeren.

 

Als je erover nadenkt, is Chip Tuning niet echt zo moeilijk. In feite is het zelfs niet nieuw. In de loop der jaren gebruiken de mechanica chip-tuningtechnieken om hun voertuigmotoren te verfijnen. In eerdere tijden zouden ze het motordeel gedeeltelijk inspecteren en proberen het deel te repareren of te vervangen dat is verbroken. Dingen zijn echter veranderd met de komst van elektronische besturingssystemen. Met de EEG zijn er verschillende manieren waarop u uw voertuig kunt afstemmen.

 

De eerste methode staat bekend als mechanische tuning. Mechanische afstemmingen omvat het vervangen of repareren van de beschadigde delen zoals de carburateur, gaspomp, uitlaatpijpen en gashendellichamen. Hoewel deze methode effectief is, is het nog steeds verre van ideaal omdat het niet gebruik maakt van chips. Een ander probleem met mechanische tuning is de hoge kosten die het met zich meebrengt. Het vereist ook dat u weet hoe u specifieke onderdelen zoals de brandstofpomp, carburateur, uitlaatpijp, etc. kunt repareren of vervangen

 

De tweede methode van chiptuning staat bekend als ontstekingstiming. In deze methode gebruikt u elektronische besturingsinrichtingen zoals een elektromotor, magneetventiel, brandstofinjector, programmeur, enzovoort. Hoewel ontstekingstiming ook kan worden gedaan met traditionele mechanische apparaten, kan deze methode meer vermogen maken met minder inspanning. Deze afstemmethode heeft de voorkeur van sommige tuners om krachtigere motoren te produceren. Motorchip-tuning is inderdaad een zeer waardevolle achtervolging voor diegenen die hun auto-uitvoering in stimuleren.

Hoe werkt chiptuning? Klik hier Chipperformance