Genieten van je tuin
Image default
Auto's en Motoren

Hoe auto tuning werkt

Ben je geïnteresseerd in het afstemmen van je auto? Denkt u erover om uw auto beter te laten presteren? Ben je enthousiast om meer te weten te komen? Dan helpt dit artikel u de basisbeginselen van het afstemmen van uw auto te begrijpen. Na het lezen van dit artikel zou u voldoende idee moeten hebben over welk autotuning is en wat het met zich meebrengt.

 

Auto-tuning betekent het aanpassen van een auto om de prestaties te verbeteren. Dit kan om verschillende redenen worden gedaan. Gewoonlijk is dit om het brandstofverbruik te verbeteren, het motorvermogen te vergroten, verbeterde handelingen te krijgen of zelfs uw auto een beter geheel uiterlijk te geven. Het betekent eigenlijk dat een persoon is begonnen om zijn auto beter te maken om aan zijn behoeften te voldoen. Neem hiervoor ook eens een kijkje op de site van Alles over business – schrijven voor business

 

Er zijn verschillende manieren waarop men kan gaan over de tuning van de auto.

De eerste manier is om de originele software van de auto te wijzigen die veel van de functies van de auto regelt. Wanneer u begint met afstemming, moet u een chip installeren voor tuning. Een chip is eigenlijk een klein apparaat dat bestaat uit plastic of metaal. Het doel van de chip is om u in staat te stellen uw auto af te stemmen.

 

U kunt een tunerchip kopen als een kant-en-klare item of als onderdeel van een installatiekit. Deze kits bevatten alles wat u nodig heeft om de bestaande ontstekingstiming-assemblage en alle andere brandstofontstekingscomponenten te vervangen. Turbo-motoren moeten hun timing-assemblage worden vervangen, evenals alle cilinders en cilinderkoppen. De nieuwe turbo-motoren worden geleverd met een reeds gemonteerde chip, terwijl de installatiekits worden geleverd met alle componenten die nodig zijn om de chip op zijn plaats te zetten.

 

Een andere algemene manier van afstemmen is door de carburateur en de belangrijkste brandstofpomp te vervangen door een grotere.

Dit geeft een betere macht voor korte afstanden ten koste van het duurder maken van de motor om te rennen. Wanneer u de carburateur verandert met een grotere, verhoogt u ook de verplaatsing van het gas. Het extra vermogen wordt meestal bereikt door de koppen van de voorste cilinder te vervangen door die van de back-cilinder. Dit verhoogt de compressie van lucht en benzine, wat de kracht van de verbranding verbetert. Dit verhoogt de efficiëntie van de motor.

 

Bougies hebben een andere functie wanneer u ze wijzigt. De bougies zijn geïnstalleerd in de cilinderkop om de verbranding van gas te verbeteren. Wanneer de cilinderkop wordt gekraakt vanwege corrosie, kunt u gemakkelijk de roest malen. Hetzelfde kan met de bougie worden gedaan wanneer u een nieuwe chiptuning installeert. Wanneer u dit doet, kunt u de prestaties van uw motor aanzienlijk verbeteren.

 

https://allesoverbusiness.nl/