Genieten van je tuin
Image default
Vakantie

Citytrip naar Bratislava

Met een leuke stedentrip naar Bratislava zit je altijd goed. Ben je op zoek naar een plek om met vrienden of familie heen te gaan? Ga op city trip naar Bratislava. Bratislava is de hoofdstad van Slowakije. Het is daarnaast ook de grootste stad van Slowakije dus er is veel te beleven. De stad Bratislava heette tot 1919 nog Presporok maar als gevolg van het uiteenvallen van Tsjecho-Slowakije is dat veranderd. De stad heeft een prachtige geschidenis die je zult ontdekken bij een stedentrip naar Bratislava. Ook als je liever een stad rustig aan leert verkennen is deze stedentrip geschikt. Je kan voor zowel een lang als een kort weekend boeken.

Goedkoop op stedentrip

Bratislava is een uitstekende plek om heen te gaan als stedentrip. Vanwege de gunstige ligging van de stad kan het goed gebruikt worden als doorreisstad. Op deze manier kan je nog veel meer ontdekken dan alleen Bratislava. Het ligt bijvoorbeeld heel dicht bij Wenen en Budapest wat ook hele mooie steden zijn om te combineren met een stedentrip naar Bratislava. In de stad zijn veel eetgelegenheden die heel goed te betalen zijn. Ook is er nog geen massatourisme waardoor de meeste plekken nog heel rustig en betaalbaar zijn.

Oude stadscentrum

De binnestad is prachtig. Bratislava is een relatief kleine stad waardoor je in een weekend de mooiste plekken van de stad kan verkennen. Je zal niet het gevoel hebben dat je dingen hebt gemist. Een hoogtepunt van het verkennen van de stad zullen de vele uitzichtspunten zijn. Hiermee kan je uitkijken over de prachtige stad en de Donau. Bij lekker weer kan de stedentrip naar Bratislava ook zeker gecombineerd worden met het zonnen aan de Donau. De beste tijd van het jaar voor jou stedentrip naar Bratislava is tussen april en september. De weersomstandigheden zijn dan uitstekend.