Genieten van je tuin
Image default
Eten en drinken

Mogelijkheden rookhout

Als je eenmaal met rookhout gerechten hebt bereid op de BBQ, dan wil je niet meer anders. De authentieke smaak, een bijzondere rooksmaak. Het zal je niet snel loslaten en daarom is het tijd om het zelf te proberen! Het gaat allemaal vanzelf als je je BBQ eenmaal in huis hebt en dan kun je onderstaand recept eens proberen.

 

Recepten met rookhout

 

Wat kun je met rookhout allemaal bereiden? Daar zijn veel recepten voor te vinden, maar je zou eens kunnen denken aan mini Porchetta voor vier personen. Daarvoor heb je voor iedere mini porchetta drie dikke buikspeklappen nodig van ongeveer 1,5 cm dik. Dan kies je lemon pepper, zongedroogde tomaat, tijm, rozemarijn en basilicum. Verder heb je nog salie nodig, Citrus rookhout, prikkers en een slagerstouw en uiteraard de rookhout BBQ. Hoe ga je verder te werk?

  • Je legt de speklappen één voor één op elkaar en daartussen plaats je de lemon pepper en andere kruiden met tomaatjes.
  • Je prikt dan alles vast met vier prikkers.
  • Draai het dan op zijn kant, en doe op de bovenkant wat lemon pepper, maar ook kruiden en tomaat. Vervolgens klap je het dubbel en bind je het vast met vier stukjes touw.
  • Ga dan de BBQ voorbereiden op 140 graden (indirect). Leg dan de Porchetta op de Q. Voeg dan wat rookhout toe.
  • Na 2 uur op 140 graden is het klaar.