Genieten van je tuin
Image default
Spelen in de tuin

Een professioneel tuinontwerp

De tuin van je dromen krijg je alleen door eerst te denken en dan te doen. Oftewel eerst een plan, een tuinontwerp, maken en dan de tuin aanleggen. Dit geldt natuurlijk voor nieuwe tuinen maar is ook bij het aanpassen van je tuin een goede keuze. Zo’n tuinontwerp kun je zelf maken, maar het laten maken van een tuinontwerp door een hoveniersbedrijf is een investering die zichzelf terugverdiend.

De kosten van een tuinontwerp

Een tuinontwerp is de eerste fase van je nieuwe of vernieuwde tuin. Met een professioneel tuinontwerp krijgt jouw droomtuin een goede start waar je jarenlang plezier van hebt. Er zijn uiteraard kosten verbonden aan het laten maken van een tuinontwerp door een ervaren hovenier of tuinarchitect. Dit is echter een kleine investering dit zich terugbetaald in de jaren dat je geniet van de tuin. Daarnaast scheelt het in de kosten voor de tuinaanleg. Met een tuitontwerp zijn er geen talloze bezoekjes aan bouwmarkten en tuincentra waardoor de kosten hoog uitvallen. In plaats daarvan is er bij een professioneel tuinontwerp al rekening is gehouden met de kosten voor materialen en arbeid.

Waarom een tuinontwerp laten maken?

Er zijn nog een aantal voordelen aan het laten maken van een tuinontwerp. In de eerste plaats zijn dit de adviezen van de hovenier. Want met een heleboel leuke ideeën verlies je als snel de praktische kant uit het oog. En niet te vergeten de samenhang in je tuin.
Het andere voordeel heeft te maken met afmetingen. Een hovenier weet hoe groot een terras minimaal moet zijn of wat de goede de breedte van een paadje is. Daarnaast heeft een hovenier de kennis in huis over de ruimte die planten en struik in beslag nemen.
Kortom door een tuinontwerp te laten maken krijg je een doordacht tuinontwerp waarin alle afmetingen nauwkeurig zijn meegenomen.

Na het tuinontwerp

Na het maken van het tuinontwerp volgt het aanleggen van de tuin in Veenendaal waarbij het tuinontwerp werkelijkheid wordt. Dit kun je zelf doen maar waarom zou je dit niet door een hovenier laten doen? Zeker als dit ook de hovenier is die jouw tuinontwerp heeft gemaakt, is de kans groot dat de tuin precies zo wordt als jij wil.