Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Tuinaanleg door een hovenier in Veenendaal

Een nieuwe tuin begint met het bedenken waar die tuin aan moet voldoen. Met een goed, professioneel tuinontwerp heb je een goede start bij het aanleggen van de tuin. Bij het uitvoeren van het ontwerp komt jouw droomtuin stukje bij beetje tot leven. Zeker als je de tuin laat aanleggen door een hovenier. Want bij het aanleggen van een tuin komt meer kijken dan de meeste mensen denken.

De stappen bij de tuinaanleg

Bij het aanleggen van een tuin zijn er verschillende werkzaamheden die stap voor stap worden uitgevoerd:

  • Inmeten en grondwerk,
  • Bestrating en tuinafscheiding,
  • Beplanting,
  • Speciale elementen.

Een belangrijk aandachtspunt is de beregening van de tuin, helemaal als je denkt aan de laatste droge zomers.

Inmeten en grondwerk

Bij het inmeten wordt de exacte locatie van terras, paden, plantvakken en eventuele speciale elementen bepaald. Daarna is het grondwerk aan de beurt. Bij een bestaande tuin is het zaak om eerst de aanwezige bestrating en planten eruit te halen. Vervolgens wordt de ondergrond voorbereid voor de bestrating en beplanting.

Bestrating en tuinafscheiding

De eerste contouren van de tuin worden zichtbaar: de bestrating wordt gelegd en er verschijnen hekken of schuttingen.
De bestrating van een terras gebeurt onder afschot. Dat wil zeggen dat het terras zeer licht helt waardoor het regenwater niet op het terras blijft staan.

Beplanting

De tuin komt echt tot leven met de bomen, struiken, planten, hagen en eventueel gras. Van belang hierbij is dat bij het grondwerk gelet is op de plantgrond en dat deze eventueel is verbeterd. Hierdoor krijgt de beplanting de best mogelijke omstandigheden wat zich uit in gezonde planten.

Speciale elementen

Naast de bestrating, de tuinafscheiding en de beplanting is de tuin pas echt af met een speciaal element. Zelfs in de kleinste tuin is er plaats voor een speciaal element. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een speeltoestel of een vijver. Voor zonovergoten dagen kun je denken aan een pergola of een veranda.

Beregening

Een tuin moet regelmatig van water voorzien worden. Bij een pas aangelegde tuin is bewateren zelfs noodzakelijk. Een goede waterhuishouding is echter niet altijd vanzelfsprekend. Ideaal is dan een beregeningsinstallatie met een regelmatige watertoevoer en water wanneer het nodig is.

Heeft u een hovenier in Veenendaal nodig? Neem dan contact op met onze specialisten.