Genieten van je tuin
Image default
Energie

Tussen welke soorten stroom kun je kiezen?

Ben je begaan met het milieu? Dan is het aan te raden om kritisch naar jouw huidige leefpatroon te kijken. Door jouw ecologische voetafdruk te verkleinen, kun je namelijk al een positieve invloed op het milieu uitoefenen. Eén van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, is om over te stappen naar een ander soort stroom.

Lijkt jou dat wel iets? Dan is het goed om een vergelijking te maken tussen de verschillende soorten stroom. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten stroom.

Grijze stroom

Grijze stroom is eigenlijk de stroom zoals we deze al decennialang kennen. Deze stroom wordt niet opgewekt uit duurzame energiebronnen, waardoor deze stroom vrij schadelijk voor het milieu is.

Als je voor grijze stroom kiest, maak je dus niet meteen de beste keuze op het gebied van duurzaamheid. Je weet echter wel dat je uit veel energieleveranciers kunt kiezen; de meeste leveranciers blijven immers gewoon grijze stroom aanbieden.

Groene stroom

Groene stroom is eigenlijk iets van de afgelopen jaren. Deze vorm van stroom is een stuk duurzamer en wordt door steeds meer energieleveranciers aangeboden. Onder meer Vandebron is één van de energieleveranciers die zich volledig richten op het aanbieden van groene stroom.

Een typerend kenmerk van groene stroom is dat deze stroom opgewekt wordt uit duurzame energiebronnen. Ook voor het transport van de groene stroom bestaan bepaalde duurzame keuzes die gemaakt kunnen worden. Bij Vandebron geniet je bijvoorbeeld van stroom die rechtstreeks bij de bron vandaan komt.

Combinatie van grijze- en groene stroom

Tot slot kun je ook nog kiezen voor een combinatie van grijze- en groene stroom. Het lastige hieraan is dat hier vrij weinig transparantie bij aanwezig is. Want; hoe wordt precies de combinatie van grijze- en groene stroom gemaakt? En waarom zou je dan niet direct voor groene stroom kiezen? Dit zijn enkele vragen die laten blijken dat een combinatie van grijze- en groene stroom vrij veel vragen oproept. Wil je hier meer over weten? Of wil je meer weten over andere vormen van duurzame energie? Klik dan hier voor gas water licht kosten informatie!