Genieten van je tuin
Image default
Bedrijven

Peperomia: prachtige en makkelijke kamerplanten

Waarschijnlijk ken je de volgende situatie wel. Je wilt een mooie kamerplant om jouw kamer wat op te fleuren. Je gaat naar een tuincentrum en koopt een aantal prachtige exemplaren. Natuurlijk kies je de kamerplanten met de mooiste bladeren en de meest opvallende patronen.

 Het enige probleem: de mooiste kamerplanten zijn vaak ook het moeilijkste om te verzorgen. Enkele weken na aankoop merk je al dat de plant er een stuk mooier uit begint te zien. Gelukkig geldt dat niet voor alle kamerplanten. We vertellen je graag over de Peperomia.

 

Vele soorten

In de natuur groeien vele soorten Peperomia. In onze tuincentra zijn er daarvan een flink aantal te verkrijgen. Van sommige Peperomia soorten is je nauwelijks voor te stellen dat het echte planten zijn. De patronen op het blad zijn werkelijke adembenemend.

Zo heb je de Peperomia Watermelon. Het patroon op het blad lijkt precies op dat van een watermeloen. Ook heb je de Peperomia Prostrata. Deze heeft hele kleine blaadjes met het patroon van een schildpadschild. Daarnaast heb je nog Peperomia soorten met donkergroene, gevlekte en zelfs paarse bladeren. Alle Peperomia’s zijn kleinblijvend, dus er is altijd wel een plekje voor te vinden.

 

Makkelijk in de verzorging

Van oorsprong groeien deze plantjes in zeer warme gebieden in het zuiden van Amerika. Gelukkig kunnen ze zich goed aanpassen aan de temperaturen hier. Sterker nog: het zijn vrij makkelijke kamerplanten. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Doe je die goed, dan heb je jaren plezier van jouw Peperomia.

Het belangrijkste bij de verzorging van jouw Peperomia is de standplaats. Zet jouw plantje nooit in de volle zon, maar een beetje verder van het raam. Zo krijgt de plant veel licht, wat nodig is voor de groei, maar kunnen de blaadjes niet verbranden door de volle zon. Voel iedere paar dagen even of de aarde nog vochtig is. Als de aarde droog is kun je wat water geven. Laat de aarde nooit drijfnat zijn, maar altijd vochtig. Je hoeft een Peperomia niet te snoeien, maar als deze te groot wordt mag dat wel.

 

Leuk om te stekken

Tot slot is leuk om te vermelden dat je een Peperomia makkelijk kunt stekken. Je kunt gewoon een stengel met een blad afknippen en deze in water zetten. Het blad mag niet onder water komen, de stengel wel. Soms kan het even duren, maar uiteindelijk zie je nieuwe wortels verschijnen. Als deze worteltjes wat zijn gegroeid kun je jouw stekje in de aarde gaan zetten en heb je een nieuwe plant!

Dus: zoek jij een leuke kamerplant die niet moeilijk is in het onderhoud? Dan is de Peperomia iets voor jou!

https://mijnplant.info/kamerplanten/peperomia/

Gerelateerde artikelen

De uitvaartondernemer in Utrecht heeft het beste met je voor

Voordelig shoppen bij OutdoorDealer.nl

Wilt u lassen maar heeft u niet de juiste lastechniek, dan hebben wij u covered