Genieten van je tuin
Image default
Buiten leven

Luchtbuks kopen

Wil jij graag een luchtbuks kopen omdat dit een hobby van jou is? Wil jij gewoon meer weten over welke luchtbuksen er precies te verkrijgen zijn? Of wil jij weten welke luchtbuks bij jou past? Lees dan zeker deze blog verder want ik je alles uitleggen over luchtbuksen.  Maar welke luchtbuksen heb je nou eigenlijk? Je hebt verschillende soorten luchtbuksen maar de belangrijkste zijn toch wel:

 Verschillende soorten luchtbuksen

–        Veerbuks

–        PCP buks

–        CO2 buks

–        Gasveer buks

Zo kan je bijvoorbeeld met een PCP buks op grotere afstanden schieten, deze wordt ook wel een persluchtbuks genoemd. Zoals het woord al zegt wordt er met perslucht geschoten. Je hebt ook CO2 luchtbuksen, deze luchtbuks heeft dezelfde nauwkeurigheid maar is meestal wat minder krachtig. Deze is dus ideaal voor wat kortere afstanden. Je hebt ook een veerbuks, voor deze soort heb je geen lucht of gas nodig. Deze werkt met een veer. Deze kunnen maar liefst 45 joule genereren waardoor je de kogel met wel 380 meter per seconden kan schieten. Als laatst heb je de gasram of gasveer buks. Dit type buks werkt hetzelfde als een veer maar dan met gas, dit zorgt ervoor dat de veer minder snel buigt en je dus een langere levensduur hebt.

Welke luchtbuks past bij mij?

Nu je weet dat je graag een luchtbuks wilt kopen is het misschien wel handig om te weten welke luchtbuks dan precies bij jou past. Daarom is het belangrijk om te bekijken waarvoor je de buks eigenlijk precies voor wilt gebruiken. Wil je op korte afstanden schieten? (tot ongeveer 30 meter) Dan is een lichte luchtbuks genoeg. Dan heb je het over een buks van 7,5 tot 16 joule. Maar wil jij afstanden bereiken van meer dan onder meter dan is een buks van minimaal 40 joule aan te raden. Ben jij nou opzoek naar een luchtbuks? Neem dan een kijkje op deze pagina over een luchtbuks kopen!

https://www.staaloutdoor.nl/luchtbuksen.html