Genieten van je tuin
Image default
Buiten leven

Eindelijk weer eens op visvakantie

Aldus vissen op een vakantiepark met het gezin. Net als bij elke vakantie gaan er hengels mee, maar in deze vakantie heb ik afgesproken om extra tijd te kunnen spenderen aan de waterkant. Eventueel met of zonder kinderen. Al is het hartstikke leuk als ze meegaan, som is het ook wel eens lekker om geheel ‘koppie leeg’ te kunnen vissen. Geen zorgen dan de kinderen in het water kunnen vallen of dat ze het wel naar hun zin hebben. Dit maakt het vissen toch minder ontspannen.

Nu het bijna winter is, gaat de jacht op roofvis van start. Juist in deze periode is de roofvis meer geconcentreerd aanwezig op het water en daarmee ook beter vangbaar. Voordat we weggaan nog snel even serven bij m’n vertrouwde online hengelsport winkel voor de laatste spulletjes. Wat extra dood-aas takels en jerkbaits worden aangeschaft om zowel actief als statisch snoek te kunnen vangen. Uit eerdere bezoeken aan dit park bleek dat de snoek op enkele 10-tallen vierkante meters heel veel aanwezig waren. Verschillende snoeken van meer dan 90 cm en zelfs meter snoeken kwamen van dit kleine stukje water af. 

Bij aankomst wordt eerst de auto snel uitgeladen, waarna een snelle inspectie volgt van de stek. Het water licht er rustig bij. Bij de steigers liggen enkele bootjes aangemeerd, waaronder zichtbaar veel witvis huist. Mooi! De snoek kan dan niet ver zijn. Snel wordt de Abu Garcia vishengel met kunstaas opgehaald om de eerste worpen te maken. De jongens hebben we blijkbaar zin in, want die schieten in schoenen en jas en rennen al naar de waterkant. 

Met veel vertrouwen wordt de jerkbait naar de hemel geslingerd, en volgt een baan terug langs de eerste steiger. Vlak voor de steiger zwem ik de jerkbait vast. Balen! Alhoewel… op eens schiet de lijn onder de steiger en volgt een grote kolk in het wateroppervlakte. De jongens springen van enthousiasme. Nog net kan ik de snoek beletten op de volgende palen van de steiger te halen en de vis wordt vluchtig onder de steiger vandaan gehaald. Snel langs de waterkant lopend probeer ik de snoek van de obstakels af te halen en gelukkig lukt dit. De snoek schiet vervolgens de diepte achter de steiger in, waarna ik deze relatief veilig af kan drillen. Een enorme rug komt boven het wateroppervlakte en na drie keer proberen, lukt het om het beest met een kieuwgreep onder controle te krijgen. Wat een lap! Met 105cm meer dan een beste start. En het weekend is pas net begonnen. 

https://www.sportvisgigant.nl/