Genieten van je tuin
Image default
Spelen in de tuin

Het nieuwe gamen

Wie is er niet mee opgegroeid? Buiten voetballen, verstoppertje spelen of gewoon achter elkaar aan rennen. Het lijkt erop iedereen die na 2000 is geboren dus. Het spelen op een videocomputer was vroeger alleen iets dat zich op de zondag middag afspeelde, maar sinds de laatste twee decennia is de gameverslaving steeds gebruikelijker en hebben ook de verdere gevolgen van gamen hun plek in de samenleving opgeëist.

Maar er lijkt licht aan het eind van de tunnel te zijn. Er is namelijk een nieuwe rage. Nee het is niet knikkeren, en ook niet starwheelen, het is trampoline springen.

Nog nooit is het elastische doek zo populair geweest.

De trampolines vliegen als warme broodjes over de toonbank. Niemand weet eigenlijk waar dit is begonnen en waarom het ineens zo’n populair buitspeelgoed is geworden. De ontwikkelingen in Nederland lijken in contradictie te zijn met deze nieuwe rage. Het toenemende aantal woningen zonder achtertuin zou namelijk wel de afname van buitenspelen verklaren, maar niet hoe het kan dat de verkoop van trampolines juist enorm toe neemt.

In het bijzonder de magic circle trampolines. Een ronde, ingegraven trampoline omringt met een net voor ultieme beveiliging is veruit het populairste model in omloop.

Al direct worden er namaakmodellen gemaakt tot grote ergernis van de verkoper van de originele exemplaren.

Positief is deze ontwikkeling wel want onderzoek doet blijken dat bij het springen op een trampoline voor 10 minuten je evenveel calorieën verbrand als een uur op de fiets. Dit zou betekenen dat ook al gaat iedereen straks met de auto naar het werk, dit gecompenseerd kan worden op de trampoline. En of dit gunstige gevolgen heeft voor ik noem files, uitlaatgassen en andere factoren weet ik niet maar voor nu is het belangrijkste dat de kinderen weer bewegen en buiten komen. Tot grote opluchting van alle moeders.

https://www.trampolines.nl