Genieten van je tuin
Image default
Financieel

Waarom zouden kredietverstrekkers uw aanvraag voor een persoonlijke lening afwijzen – en wat moet u

Afgewezen worden na het aanvragen van een persoonlijke lening is een grote teleurstelling. Dit is wat u moet doen als dit u overkomt.

Als u rekent op een persoonlijke lening om u te helpen een aankoop te financieren of schulden te consolideren, is het verontrustend om te ontdekken dat uw lening aanvraag is afgewezen. Helaas gebeurt dit met veel potentiële leners.

Het is belangrijk om te begrijpen waarom uw lening aanvraag kan worden afgewezen, en ook om te begrijpen wat uw opties zijn voor wat u daarna kunt doen. Deze gids geeft inzicht in de financiële problemen die tot afwijzing leiden, evenals enkele tips over wat u moet doen nadat een lening is geweigerd.

Waarom zouden persoonlijke lening verstrekkers uw aanvraag afwijzen?

Hier volgen enkele van de meest voorkomende redenen waarom een kredietverstrekker uw leningaanvraag zou kunnen afwijzen, deze informatie is terug te vinden op https://leningmetbkr.com/:

 • Uw kredietscore is te laag: voor kredietverstrekkers geeft uw kredietscore aan hoe waarschijnlijk het is dat u om uw schulden op tijd en volledig te betalen. Als uw kredietscore laag is, kan dit zijn omdat u financiële fouten heeft gemaakt, zoals het missen van schuldbetalingen, omdat u nog geen kredietgeschiedenis heeft opgesteld of omdat er een schadelijke fout in uw kredietrapport staat.

 • Uw inkomen is te laag: kredietverstrekkers staan u niet toe meer te lenen dan zij denken dat u zich kunt veroorloven om terug te betalen. Als u een lening aanvraagt die u niet kunt terugbetalen, is een weigering onvermijdelijk.

 • Uw inkomen is te onregelmatig: kredietverstrekkers willen er ook redelijk zeker van zijn dat u voldoende inkomen blijft verdienen om de lening in de loop van de tijd. Als u net van baan bent veranderd en een lange geschiedenis van onregelmatige inkomsten heeft, kan een geldschieter terughoudend zijn om u een lening te geven.

 • U heeft al te veel schulden: als u veel geld hebt geleend ten opzichte van wat u verdient, vrezen kredietverstrekkers dat u problemen zult hebben om terug te betalen wat u verschuldigd bent.

 • U heeft onlangs tonnen krediet aangevraagd: sommige kredietverstrekkers zien het als een rode vlag wanneer u veel krediet heeft aangevraagd nieuwe krediet in de afgelopen weken of maanden. Ze maken zich zorgen dat je tot over je oren in de knoop raakt, en ze willen niet de tas vasthouden als je merkt dat je niet in staat bent om al je schuldbetalingen bij te houden.

 • Er zijn inconsistenties in je aanvraaggegevens: als u details over uw inkomen verstrekt die niet overeenkomen met de gegevens die de geldschieter controleert, kan de geldschieter uw aanvraag afwijzen uit angst dat u niet komt.

 • De geldschieter kan dat niet controleer de aanvraaggegevens: kredietverstrekkers geloven u niet zomaar op uw woord als u details verstrekt over uw inkomen of schulden. Als ze de financiële informatie die u heeft verstrekt niet kunnen verifiëren, bijvoorbeeld door uw belastingaangifte te bekijken of met uw werkgever te praten, kan u een lening worden geweigerd.

Wat te doen als een geldschieter uw aanvraag afwijst

Als uw geldschieter uw lening aanvraag afwijst vanwege uw kredietrapport, moet de geldschieter een ‘Kennisgeving van nadelige actie’ verstrekken. Dit is een melding dat informatie in uw kredietdossier tegen u is gebruikt. In deze kennisgeving moeten kredietverstrekkers uitleggen wat het probleem was en u vertellen hoe u contact kunt opnemen met het kredietbureau dat de informatie heeft verstrekt.

Als uw lening om een andere reden is geweigerd, vertellen kredietverstrekkers u meestal wat het probleem was wanneer u uw weigering ontvangt, maar niet altijd. Als de geldschieter de informatie niet verstrekt, maar u de exacte reden moet weten waarom u bent afgewezen, kunt u proberen te bellen en het te vragen, maar er is geen garantie dat de geldschieter alle details in zijn besluitvormingsproces bekend zal maken. Op https://zonder-bkr-lenen.com/ worden wat redenen toegelicht zodat u ongeveer weet wat u kan verwachten en wat een eventuele oplossing is. Het is altijd goed om van tevoren wat kennis te hebben van de situatie. 

Als u de reden voor de weigering van de lening weet, kunt u stappen ondernemen om het specifieke probleem op te lossen. Als uw lening bijvoorbeeld is geweigerd vanwege een probleem met uw kredietwaardigheid, moet u:

 • Een kopie van uw kredietrapport verkrijgen om te controleren op fouten en om te zien welke negatieve informatie is gepost.

 • Als er fouten zijn, bespreek de onnauwkeurigheden dan met de drie belangrijkste kredietbureaus — TransUnion, Equifax en Experian. Er zal een onderzoek worden ingesteld en binnen ongeveer 30 dagen zal een beslissing worden genomen. In veel gevallen wordt onjuiste informatie verwijderd.

 • Overweeg contact op te nemen met schuldeisers om hen te vragen negatieve informatie te verwijderen. Crediteuren hoeven negatieve informatie niet te verwijderen als deze juist is, maar als u een fout heeft gemaakt en een enkele te late betaling heeft gedaan, kunt u een goodwill brief schrijven aan uw crediteur en vragen of ze bereid zijn dit te doen. Als dit het geval is, kan dit uw kredietscore aanzienlijk verbeteren.

 • Betaal schulden af. Als uw kredietscore laag is omdat u te veel van uw beschikbare krediet gebruikt, kan het terugbetalen van een deel van uw schuld leiden tot een hogere score.

 • Werk aan het opbouwen van krediet. Als u nog geen tijd heeft gehad om krediet op te bouwen of negatieve informatie over uw melding heeft, kunt u uw score verbeteren door verantwoord leengedrag. Dit omvat het op tijd betalen van al uw kredietrekeningen. Als je nog geen krediet hebt, probeer dan een beveiligde kaart of studentenkaart aan te vragen, zodat je krediet kunt opbouwen.

Als je lening om andere redenen is geweigerd, kun je proberen corrigeer het probleem – maar de aanpak die u kiest, hangt af van de reden voor de weigering. U kunt bijvoorbeeld ontbrekende informatie opgeven of een nieuwe aanvraag indienen met nauwkeurigere gegevens. Of u kunt gestaag aan uw huidige baan werken om een stabiel arbeidsverleden op te bouwen, of proberen uw inkomen te verhogen door een bijbaantje te nemen.

Als u uw kredietwaardigheid opnieuw moet opbouwen, uw inkomen moet verhogen of een geschiedenis van stabiel werk, kan dit enige tijd duren — dus u zult meestal maanden of zelfs jaren moeten wachten voordat u klaar bent om opnieuw een lening aan te vragen. Als u meteen financiering nodig heeft, kunt u proberen een aanvraag in te dienen bij een andere kredietverstrekker die mogelijk lagere kwalificatievereisten heeft, of u kunt proberen een kleinere lening aan te vragen waar u misschien gemakkelijker voor in aanmerking komt.

Een andere optie is om te proberen een lening aan te vragen bij een gekwalificeerde mede ondertekenaar. Dit is de snelste manier om goedgekeurd te worden voor een lening na een eerdere weigering, maar je moet iemand vinden die niet alleen een goede kredietwaardigheid heeft, maar ook bereid is om mee te tekenen en de verantwoordelijkheid voor je schuld te delen — en dat is een grote vraag.

Omgaan met een weigering van een lening

Er zijn veel redenen waarom u een persoonlijke lening zou kunnen worden geweigerd — en er zijn veel stappen die u kunt nemen om op een weigering te reageren en uw kansen op goedkeuring te vergroten in de toekomst. U hoeft alleen maar de redenen te begrijpen waarom u bent afgewezen en een plan te maken om een meer gekwalificeerde kredietnemer te worden, zodat u de volgende keer dat u zich aanmeldt uw kredietverstrekkers kunt kiezen.

 

https://zonder-bkr-lenen.com/leningen/750-euro-lenen/