Genieten van je tuin
Image default
Financieel

Wat te doen aan vertragingen en tekorten bij woningverbetering

We zaten in het verleden vast in onze huizen year-plus heeft velen van ons de renovatie-bug bezorgd, maar dit is misschien niet het moment om grote projecten voor woningverbetering aan te pakken. COVID en quarantaines hebben geleid tot enorme onderbrekingen van de aanvoerlijnen, productievertragingen en arbeidstekorten – een perfecte storm die de bouwkosten deed stijgen.

Volgens de National Association of Home Builders zijn de kosten van bouwmaterialen gestegen het afgelopen jaar met gemiddeld 26,1% gestegen. Vooral de houtprijzen zijn sinds december 2020 meer dan verdubbeld en luxe materialen zoals marmer zijn de afgelopen maanden ook merkbaar in prijs gestegen.

Zelfs als je de hogere materiaalprijzen kunt betalen, is er geen garantie je zult vinden wat je nodig hebt. Alles, van vinyl en hars tot huishoudelijke apparaten, is moeilijker te verkrijgen geworden, waarbij 90% van de bouwers een tekort aan basisbenodigdheden meldt.

Budget meer voor basisbenodigdheden en spaar om grotere leningen te vermijden

Wat betekent dit voor huiseigenaren? Als u huishoudelijke reparaties of renovaties wilt uitvoeren, moet u uw bouwbudget aanzienlijk verhogen. Je zou van plan zijn veel meer uit te geven aan materialen, en die tekorten betekenen ook dat vertragingen de bouwkosten op andere manieren kunnen oprekken.

Bijvoorbeeld, een keukenrenovatie die zes tot acht weken per jaar geleden zou hebben geduurd, kan doe er nu twee keer zo lang over terwijl je aannemer te maken heeft met arbeidstekorten en probeert de apparaten te krijgen die je nodig hebt. Dit betekent meer tijdgerelateerde kosten voor uw bouwer – en voor u. Immers, hoe langer uw keuken buiten gebruik is, hoe langer u eten moet bestellen of alternatieve manieren moet vinden om uw ochtendkoffie te halen.

Grotere renovatiebudgetten betekenen vaak ook grote renovatieleningen. Hoewel de rente- en herfinancieringspercentages op dit moment opmerkelijk laag zijn, is het niet bepaald een goed moment om meer schulden aan te gaan dan u van plan was. Bovendien aarzelen kredietverstrekkers nog steeds om overtollig krediet te verstrekken in een onzekere economie, dus het kan moeilijker zijn om een persoonlijke lening te krijgen. Ben je fan van kamperen en wil je Kampeerwereld hendriks achteraf betalen dan kun je bijvoorbeeld deze kosten spreiden door ze in delen te betalen.

In plaats van een grote lening te plannen, richt u zich op sparen om zoveel mogelijk van uw woningrenovatie zo goed mogelijk zelf doen. Dit minimaliseert uw leningbehoeften, waardoor de rentekosten laag blijven. De kans is ook groter dat je wordt goedgekeurd voor een kleine of bescheiden lening dan voor een grote.

Behoud en repareer wat je kunt

Apparaten zijn een van de hoofdcategorieën tekorten zien, zodat een nieuwe koelkast die u op het oog had misschien niet snel een optie is. Bewaar indien mogelijk uw apparaten in plaats van nieuwe te kopen.

In sommige gevallen kan dit betekenen dat u de apparaten die u heeft moet repareren. Neem contact op met de fabrikanten als ze nog onder de garantie vallen. Als dat niet het geval is, zoek dan een plaatselijke winkel die je apparaten kan repareren en opknappen.

Het repareren van je huidige apparaten bespaart niet alleen geld dat je kunt besteden aan andere materialen – vooral als de kosten nog steeds stijgen – het betekent geld uitgeven in de economie van uw stad door lokaal in te huren. En door reparatie en upcycling blijven deze apparaten ook buiten de vuilstort — een win-win-winsituatie.

Koop gebruikt wanneer u vervanging nodig heeft

Als u het niet aankunt met uw huidige apparaten om welke reden dan ook, overweeg ze te vervangen door voorzichtig gebruikte, nieuwe aankopen. Een tweedehands koelkast of wasmachine die nog maar een paar jaar oud is, kan nog steeds een behoorlijke upgrade zijn van uw huidige machines, terwijl het toch budget- en tekortvriendelijk is. Het is verstandig om deze producten met elkaar te vergelijken zodat je verzekerd bent van de beste deal, dit kan bijvoorbeeld op websites zoals Spaarbuidel.nl.

En, net als bij nieuwe apparaten , is het inhuren van lokale reparatiebedrijven om een gebruikt apparaat een nieuw leven te geven goed voor de economie en het milieu. U kunt sociale media-accounts en prikborden in de omgeving controleren om alles te vinden, van grote apparaten tot kleine gespecialiseerde machines, vaak voor een koopje. Onderzoek apparaten voordat u ze koopt, en laat u niet afschrikken door een goede deal die misschien wat elleboogvet nodig heeft.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen/

Gerelateerde artikelen

Snel rijk worden? Dit zijn vijf manieren die echt werken

Een lening berekenen voor een verbouwing

De opstalverzekering vergelijken, wat zijn de aandachtspunten?