Genieten van je tuin
Image default
Buiten leven

Schakel Egalisee in voor professionele hulp in de tuin

Een gazon aanleggen in Breda vergt enige voorbereiding. Op de eerste plaats is het belangrijk te beslissen wanneer u het doet. Een tip: het voorjaar is de meest geschikte tijd voor deze tuinklus! Als de temperaturen oplopen, net als de luchtvochtigheid, krijgt graszaad de mogelijkheid snel en goed te ontkiemen. Het is verder essentieel de grond van te voren te controleren. Alle onkruid moet verwijderd worden en dat geldt ook voor steentjes en eventuele wortels. Vervolgens is het zaak de grond om te spitten.

Afhankelijk van de grootte van uw tuin kan dit machinaal gebeuren. Is sprake van zure grond, dan is het advies: strooi er kalk in en laat het kalk goed indringen. De volgende stap is het daadwerkelijke zaaien van het gras. In het algemeen gesproken is 40 gram zaad per m² voldoende. U kunt het best zaaien op een windstille, droge dag. Het strooien zelf doet u zowel horizontaal als verticaal. Na een hark-rondje geeft u het zaad water: voldoende, maar niet al te veel. De vochtige grond kan dan aangetrapt worden. En tot slot geeft u nog een keer water.

Boom snoeien of kappen?

Net als het aanleggen van een gazon is bomen kappen in Breda niet de meest eenvoudige klus. U moet over de juiste gereedschappen en/of machines beschikken. En op ieder moment moet de veiligheid goed in de gaten worden gehouden. Als u opziet tegen werkzaamheden als deze, kunt u het best een erkende hovenier in de hand nemen. Een goede in de omgeving Breda is Egalisee Bestratingen.

Deze firma wordt geleid door Anton Baremans en Bas Beekers. Ze werken netjes, snel, verantwoord en tegen scherpe tarieven. Egalisee kan het meest uiteenlopende tuinwerk voor u regelen. Van het aanleggen van een oprit tot het plaatsen van een overkapping. Van het aanbrengen van kunstgras tot het snoeien van alle struiken. En van maandelijks onderhoud tot het ontwerpen van een compleet nieuwe tuin. U kunt met Egalisee Bestratingen in contact komen door een mail te sturen naar: info @ egaliseebestratingen. nl.

https://www.egaliseebestratingen.nl

Gerelateerde artikelen

Waarom een terrasverwarmer op gas?

Luchtbuks kopen

Anders dan anders