Genieten van je tuin
Image default
Tuinontwerp

Houtbewerking

Houtbewerking friesland

Hout is een stof die veel wordt gebruikt binnen de tuinen en huizen. Vroeger vormde het de fundering van het huis. Tegenwoordig is dat anders. Door de ontwikkelingen binnen de bouwsector zijn er sterkere en lichtere materialen uitgevonden. Daarnaast zijn er ook veel replica’s gemaakt van hout doordat hout een aantal nadelen heeft.

Veel huizen hebben om het authentieke karakter te bewaren toch nog altijd een houten buitenkant. Toch vereist het hout meer energie. Het is een natuurlijk product wat ooit een boom was. Door het de lakken en te schuren blijft het langer houdbaar en gaat het minder snel verrotten. Toch houdt deze laklaag hout niet voor eeuwig onbeschermd voor de woeste natuur. Daarom is houtbewerking erg belangrijk. Houtbewerking kan op allerlei soorten manieren. Het doet zich voor in het lakken maar ook in het vormgeven van hout. Het mooie van hout is dat je er erg veel mee kunt. De gekste vormen kunnen er mee gemaakt worden en dat zorgt voor een creatief karakter. Daarnaast blijft het gewoonweg een leuke stijl die moeilijk is te vervangen met kunststof platen.

Wanneer hout langer aan het huis zit of vormgeving aan de tuin geeft gaat het verkleuren en misschien wel verrotten. Daarom is het belangrijk om hout goed te onderhouden. Dit is niet zo makkelijk als u denkt. Even snel schuren en dan een nieuwe lak er overheen zorgt er niet voor dat het hout voor de komende 10 jaar beschermd blijft tegen moeder natuur. Houtbewerking kunt u beter laten doen door een specialist. Vooral het hout wat rondom het huis zit. Misschien kost het wel wat maar het resultaat zorgt voor meer rendement. Wanneer u het zelf doet bent u er misschien 5 dagen mee bezig. Leuk, maar over 10 jaar kunt u er weer een werkweek aan besteden. Niet echt een leuke invulling voor de vakantie, of wel?

Wanneer u het door een specialist laat doen of een hovenier dan hoeft dit niet. Deze houtbewerkers zorgen er namelijk voor dat ze het één keer goed doen en dat u er de komende 20 jaar mee vooruit kan. De omheining van het huis wordt er af gehaald en helemaal opnieuw geschuurd, in de lak gezet en geverfd. Daarvoor wordt professionele lak en verf gebruikt zodat het hout ook niet zal gaan verkleuren.

Wilt u meer weten over hout bewerken of andere opties voor in de tuin? Dan valt het natuurlijk ook zelf te leren. Er worden talloze instructie video’s over het internet verspreid door hoveniers en houtbewerking friesland specialisten.

http://www.andretuinier.nl