Genieten van je tuin
Image default
Tuinontwerp

Originele tuin

Originele tuin

Voor veel mensen is de tuin erg belangrijk. De tuin is namelijk dat stukje van het huis wat het thuis komen het lekkerst maakt. Het is daarom belangrijk dat de tuin in orde is. Er zijn veel manieren om de tuin bijzonder te maken. Dit kan met verlichting, planten, schuttingen en vijvers. Iets wat mensen daarbij vaak vergeten zijn schanskorven. Let ook op de mooie steeklabels bij alle verschillende soorten planten

Schanskorven, ook wel steenkorven genoemd, worden voornamelijk gebruikt in tuinen vanwege de decoratieve waarde die ze te bieden hebben. De strakke lijnen die worden gecombineerd met een natuurlijk materiaal maken schanskorven tot een bijzonder element in de tuin. Niet iedereen heeft ze en daarbij geven ze ook nog eens een zeer uniek uiterlijk aan de tuin. Schanskorven zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen van klassiek tot modern.

De bouwmethode van de schanskorven is erg flexibel. Daardoor zijn de korven ook zeer geschikt voor grondkeringen en andere bouwkundige elementen in uw tuin. De steenkorven worden vaak al in de werkplaats van de hovenier gemaakt. Hierdoor kan bijna iedere hovenier op maat te werk gaan en wordt er een korte levertijd gehanteerd.

De vulling van een schanskorf is altijd variërend. Er wordt gekeken naar de kleuren in uw tuin en bij het ontwerp wordt hier rekening mee gehouden. Het leuke van schanskorven is dat de vulling bijna alles kan zijn. Alle kleuren zijn mogelijk maar ook met materialen kan er gevarieerd worden.

Schanskorven kunnen dus flink variëren van uiterlijk. Is uw tuin klassiek ingericht? Dan kan er ook een klassiek model in geplaatst worden. Doordat de schanskorven bij de hovenier worden gemaakt zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Het is daarom ook handig om een schanskorf bij een hovenier te laten maken en niet kant en klaar bij een tuinzaak te kopen.

Daarbij kunnen hoveniers vaak ook nog waardig advies geven bij het ontwerpen van een schanskorf. Veel hoveniers ontwerpen ook en hebben dan ook zeker de capaciteiten in huis om mee te denken over bepaalde ontwerpen. Het is niet makkelijk om te zien of een ontwerp echt goed is. Daarom maken veel hoveniers gebruik van 3D visualisatie. Door de tuin in 3D te visualiseren op een ipad of ander apparaat krijgt u een realistisch beeld van de tuin. Daardoor kunt u nog makkelijk aanpassingen doen en hoeft er niet moeilijk te worden gedaan bij het aanleggen van de tuin of alleen een schanskorf.

Bent u benieuwd naar alle ontwerpen? Op google zijn veel ontwerpen te vinden en veel hoveniers hebben ook leuke brochures!

https://www.drukwerkgroningen.nl/producten/steeklabels

Gerelateerde artikelen

U wilt toch ook een mooie tuin?

Kunstgras in Enschede op voetbalvelden

Genieten van de tuin