Genieten van je tuin
Image default
Tuinontwerp

Houten schutting

In de achtertuin wil je graag buiten kunnen zitten, zonder dat de buren meekijken. Met een houten schutting zorg je voor de privacy in je achtertuin waar je naar op zoek bent. Je kan een houten schutting in verschillende soorten en prijsklasse bestellen. Afhankelijk van je budget kan je overal een schutting aanschaffen. Er zijn goedkope schuttingdelen die je voor een paar tientjes op de kop kan tikken, maar ook schuttingdelen van hardhout. De investering bepaalt ook direct de levensduur van je nieuwe tuinafscheiding. Een schutting van hardhout gaat gerust 25 tot 30 jaar mee. Terwijl een zacht houtsoort na 8 jaar aan vervanging toe is. Uiteindelijk verdien je de investering vanzelf terug door te kiezen voor een wat duurder houtsoort. Na het vervangen van je tuinafscheiding zit je er direct netjes bij.  

Hout behandelen voor buiten

Je hebt een nieuwe houten schutting geplaatst. Vanuit de fabriek is deze al behandeld. Maar na een jaar is de bescherming verdwenen. Afhankelijk van de tijd dat de schutting al in de fabriek gelegen heeft kan de bescherming na plaatsen al snel verdwijnen. Je ziet dit met het blote oog gebeuren. In plaats van een natuurlijke kleur krijgt het hout een grijze look. Een alternatief om dit te voorkomen is door hout te behandelen. Met hout behandelen breng je een olie op de schuttingdelen of houten meubelen aan. Je hout is daarna direct weer voor een jaar beschermd tegen de weersinvloeden van buitenaf. Het is een kleine moeite en echt iedereen kan zelf hout behandelen met een olie.

Knikarmschermen voor schaduw in huis en de tuin

Een schaduwplek creëren in de tuin is vooral bij een tuin op het zuiden een must. Als je dit niet doet wordt het binnen en in de tuin al snel te warm. De laatste jaren wordt het in Nederland steeds warmer. Het is dan fijn als je wat schaduw kan creëren. Met knikarmschermen zorg je ervoor dat er schaduw in de tuin en huis ontstaat. Knikarmschermen zorgen ervoor dat je op een aangename manier de zomer doorkomt. In de tuin kan je lekker in de schaduw zitten, maar ook in huis blijft het lekker koel. Je hebt hier s ‘avonds mooi profijt van als je lekker wil afkoelen in je eigen huis. Het is slim om op tijd te investeren in bescherming tegen de zon. Je zit er zo meteen koel bij als de eerste warme dag van het jaar aanbreekt.

Gerelateerde artikelen

Bestrating Friesland

Hovenier Alkmaar zoeken

Kunstgras in Enschede op voetbalvelden