Genieten van je tuin
Image default
Tuin accessoires

Watertank voor de opslag van water

Watertank

Een watertank is een tank waarin water wordt opgeslagen. Deze tanks kunnen in inhouden variëren. De ene tank kun je nog zelf tillen en kan een afmeting hebben van een jerrycan, maar ook kan het een watertank zijn van 2000 liter of meer. Waarom er water opgeslagen wordt in tanks kan verschillende doeleinden hebben. ook thuis hebben veel mensen watertanks staan, op deze tank is dan bijvoorbeeld aangesloten met regenbuizen, het water want dan op het dak valt wordt opgeslagen in de watertank waarmee je dan weer je planten bijvoorbeeld water kunt geven. Zo verspil je geen water en ben je dus ook nog een milieuvriendelijk bezig door minder water te verspillen.

Watertank toepassingen

Ook worden door kwekerijen water opgeslagen in een watertank ook hiermee worden dan de planten voorzien van water. Niet alleen kan een watertank gebruikt worden met als doeleinde voor de tuin, ook worden watertanks gebruikt om drinkwater in op te slaan, hiermee kun je op festivals je flesjes mee vullen. Ook in arme landen worden watertanks gebruikt, hier is vaak een tekort aan schoon drink water door de opslag en goede waterwinding kan de bevolking dan wel water drinken zonder er ziek van te hoeven worden.

Een watertank kan dus voor de opslag van onder andere drink water worden gebruikt, maar ook van regenwater om zo de planten te kunnen voorzien van water zonder hierbij schoon water te hoeven verspillen.

http://www.tankgigant.nl/

Gerelateerde artikelen

Huur een taxi naar schiphol

Kweektafels

Patiokas