Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Wat zijn de beste voorjaarsplanten om te kopen en waarom?

De wisseling van de seizoenen is een van de mooiste dingen om mee te maken. Bomen en planten gaan van slapend en kaal naar barstensvol leven, bloemen en bladeren, en dat alles in een kwestie van weken. De lente is een bijzonder opwindende tijd voor tuiniers, omdat veel planten dan beginnen te bloeien nadat ze in de winter hebben geslapen. Er zijn veel verschillende soorten voorjaarsbloeiende planten, maar welke zijn het meest geschikt voor uw huis? Lees verder om te ontdekken welke voorjaarsplanten u dit seizoen het beste kunt kopen en waarom.

Narcissen

Narcissen zijn voor veel mensen een van de eerste tekenen van de lente. Ze zijn er in verschillende kleuren, vaak geel en wit, maar sommige kunnen ook rood zijn. Narcissen worden beschouwd als een symbool van hoop en een nieuw begin.

Tulpen

Tulpen zijn een geweldige aanwinst voor uw tuin in het voorjaar. Ze zijn een van de populairdere bloemen en een klassiek teken van het seizoen. Tulpen groeien goed in elk klimaat, dus ze zijn een bijzonder veelzijdige plant.

Leeuwenbekken

Een van de meest populaire voorjaarsbloeiers is de leeuwenbek. Leeuwenbekken variëren in kleur, maar zijn meestal diep roze of paars. De bloemen kunnen enkel of dubbel zijn en ze zijn er in verschillende hoogtes en bloeitijden. Ze staan bekend om hun lange steel die tot drie bloemen tegelijk kan bevatten, waardoor ze zeer geschikt zijn voor arrangementen.

Goudsbloemen

Goudsbloemen zijn een bijzonder populaire voorjaarsbloem, en niet voor niets. Ze zijn er in allerlei kleuren, en je kunt ze zowel in de grond als in potten planten. Goudsbloemen hebben een krachtige geur om insecten zoals muggen en vliegen te verjagen, wat ze geweldig maakt om rond uw veranda of in de buurt van uw terras te laten groeien. Goudsbloemen zijn ook niet duur, dus ze zijn ook nog eens goed voor je portemonnee!

Koop je bloemen en planten bij een goed Tuincentrum in Nederland.

http://www.tuincentrumoverzicht.nl