Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Vind uw lokale tuincentrum (en waarom het belangrijk is)

TUINCENTRA zijn hybride winkels die de charme van een lokaal bedrijf combineren met de koopkracht van een grote winkelketen. Ze hebben alles van planten en zaden tot gereedschap en aarde, maar zijn gespecialiseerd in het kweken van planten. Als u op zoek bent naar manieren om dit seizoen groen in uw huis aan te brengen, lees dan verder. Er zijn tal van redenen waarom tuincentra perfect zijn om kennis te maken met uw plaatselijke flora. De meeste tuincentra hebben niet alleen een indrukwekkende variëteit aan planten voor binnen en buiten op voorraad, maar bieden ook uitgebreide hulpmiddelen om u te helpen beslissen welke plant het best zou gedijen in uw specifieke omgeving, en welke plagen of andere problemen de groei ervan zouden kunnen beïnvloeden.

 

Know Before You Go

Voordat u naar het tuincentrum in de buurt gaat, moet u weten wat u van plan bent. Bent u op zoek naar een bepaalde soort? Heeft u een bepaalde plaats in gedachten voor uw nieuwe plant(en)? Hoopt u op een bepaald effect (kleur, geur, enz.)? Al deze dingen zijn belangrijk om te weten voordat je naar je plaatselijke tuincentrum gaat, want een beetje onderzoek vooraf kan je later een hoop tijdverlies besparen. U moet ook op de hoogte zijn van het plaatselijke weer. Als je een kamerplant in gedachten hebt, maar geen direct zonlicht, kun je daar misschien beter nog eens over nadenken. De meeste planten kunnen echter overleven in een omgeving met weinig licht, en tuincentra hebben vaak opties voor minder zonlicht. Als je een buitenplant in gedachten hebt, moet je het plaatselijke weer controleren, omdat veel planten worden beïnvloed door extreme temperaturen en niet geschikt zijn voor alle gebieden.

 

Koop de uitverkoop

Dit is een geweldige manier om een goede deal te krijgen voor grote, mooie planten, en een geweldige manier om ideeën op te doen voor wat je ermee kunt doen. U kunt in bepaalde perioden van het jaar ook afgeprijsde grond, potten en andere tuinbenodigdheden vinden, dus doe dat niet alleen omdat het niet het groeiseizoen is – het kan een geweldig moment zijn om wat leuke extra’s voor uw tuin of kamerplanten op te pikken. Enkele van de meest populaire tijden voor de verkoop zijn rond de feestdagen, waaronder Onafhankelijkheidsdag en Kerstmis, maar ook rond Valentijnsdag. U kunt ook uitverkoop verwachten rond bepaalde tuinvakanties, vooral als u in een warm klimaat woont waar het hele jaar door planten kunnen worden gekweekt.

 

Vergeet het gereedschap niet

Wanneer u potten en aarde koopt om uw nieuwe vaste planten te planten, denkt u er misschien niet aan om wat extra gereedschap mee te nemen om u te helpen bij het tuinieren. Nou, dat zou je wel willen als je nieuwe planten eenmaal geplant zijn. Een paar dingen om aan te denken zijn een troffel, een gieter, een paar tuinhandschoenen (een must maar vaak over het hoofd gezien) en een tuinboek of gids. Een troffel is perfect voor het planten van je nieuwe bloemen of groenten, en de tuinhandschoenen houden je handen schoon en vrij van vuil en ziektekiemen, die anders je planten zouden kunnen beschadigen. Een gieter is een geweldige manier om je nieuwe planten water te geven en ze zo volledig mogelijk te laten groeien, in plaats van gewoon water op de grond te gooien.

 

Alleen zomerplanten

Dit lijkt misschien een vreemde aanbeveling voor planten die je in de zomer moet kopen, maar je zult verbaasd zijn over de verscheidenheid aan zomerbloeiende planten die verkrijgbaar zijn (niet alleen eenjarigen). Er zijn veel vaste planten die alleen in de zomer bloeien en perfect zouden zijn voor uw tuin. U kunt ook eenjarigen overwegen, omdat die gemakkelijk te onderhouden zijn en voor veel kleur kunnen zorgen. U kunt ook tropische planten overwegen, omdat die in koudere klimaten als eenjarige planten kunnen worden geteeld.

 

Planten en bloemen voor binnen

Er zijn veel soorten planten en bloemen die perfect geschikt zijn om in een pot te zetten en binnenshuis te gebruiken. Enkele van de meest populaire soorten zijn: Afrikaanse viooltjes, fuchsia’s, geraniums, impatiens, en dracunculus. U kunt een breed scala aan kleuren en variëteiten vinden, zodat u zeker iets zult vinden dat bij uw stijl en inrichting past. Er zijn ook veel kamerplanten die giftig zijn, dus u moet voorzichtig zijn als u kleine kinderen of huisdieren in huis hebt. Het is een goed idee om een lijst bij te houden van de giftige planten binnen en buiten het huis om veilig te blijven. Een lijst met giftige kamerplanten vindt u hier.

 

Planten voor buiten

Als je een grote tuin hebt, of een tuin waarmee je je leefruimte wilt uitbreiden, dan is het een goed idee om voor grotere soorten planten te kiezen. Enkele populaire soorten zijn klimrozen, clematis, blauwe regen en jasmijn. U kunt ook kiezen voor bomen, zoals de groenblijvende soorten, die perfect zijn om schaduw te bieden in de zomer en warmte in de winter. U moet ook rekening houden met de ligging van uw tuin, want bepaalde planten zijn beter geschikt voor bepaalde gebieden. Als u bijvoorbeeld in een warm gebied woont, kunt u beter vorstbestendige soorten overwegen. U kunt ook overwegen om een thema in uw tuin te creëren door plantenvariëteiten te kiezen met vergelijkbare eigenschappen, zoals kleur, vorm of grootte. Dit kan helpen om een prachtig effect in uw tuin te creëren.

 

Laatste woorden.

Tuincentra zijn een geweldige plek om ideeën en inspiratie op te doen voor uw volgende tuinproject. Ze kunnen ook geweldige plaatsen zijn om benodigdheden te krijgen, zoals potten, aarde en gereedschap. Het is belangrijk om te weten wat u zoekt voordat u gaat, zodat u geen tijd verspilt met rondneuzen en zo snel mogelijk naar binnen en naar buiten kunt. Er zijn zoveel planten en bloemen verkrijgbaar, dat u gemakkelijk iets kunt vinden dat bij uw ruimte en uw budget past. Of u nu op zoek bent naar een kamerplant om uw huis op te fleuren, of een mooie bloem voor in uw tuin, in een tuincentrum vindt u zeker iets wat aan uw wensen voldoet.

https://www.tuincentrumoverzicht.be/aveve