Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Inspirerende buitenruimtes voor uw huis

Als de zon schijnt, willen we zo veel mogelijk buiten zijn. Sommigen van ons hebben het geluk om een tuin of achtertuin te hebben; anderen zijn meer beperkt tot hun appartement op de eerste verdieping en moeten het doen met wat ze hebben. Maar waar je ook bent, er is altijd ruimte voor een buitenruimte die je de jouwe kunt noemen. Of het nu gaat om een klein balkon of een grote ommuurde tuin, de mogelijkheden om een buitenruimte te creëren die zowel nuttig als mooi is, zijn bijna onbeperkt. Hier zijn tuininspiratie ideeën om wat groen in huis te halen…

Een schaduwrijk toevluchtsoord

Een schaduwrijk toevluchtsoord is een geweldige plek om troost te vinden in de zomer. Als u in een zonnig klimaat woont, investeer dan in een mooie terrasset en een paar comfortabele ligstoelen om uw eigen privéplek te creëren. U kunt ook een schaduwrijk toevluchtsoord creëren door hoge bomen te planten of muren rond een tuin te bouwen.

Een paradijs om buiten te eten

Deze beschutte eetruimte in de buitenlucht is fris, licht en luchtig en is absoluut perfect om te entertainen. Het terras is omheind voor privacy, met een met blauwe regen begroeide pergola die voor een schaduwrijk bladerdak zorgt. Het fungeert ook als een uitbreiding van de keuken, met een koelkast onder de treden en opslag voor wijnglaswerk door wormstekige houten bekleding op de muren. Potplanten omlijsten een comfortabele zithoek en zorgen voor wat levend groen in de kleine ruimte. Stenen bestrating voegt textuur en interesse toe, terwijl potplanten de harde lijnen van de stoeptegels verzachten met hun natuurlijke vormen. Een tafel en stoelen van gegalvaniseerd metaal vormen een sterk contrast met de strakke lijnen van het witgelakte houtwerk elders in dit schema. Een snelle draadloze verbinding betekent dat gasten ook hun e-mails kunnen checken – zelfs als ze buiten in de tuin zijn!

Een kleurrijke hoek

Als je een kleine binnenplaats of balkon hebt, kun je een hoekje maken dat zowel decoratief als praktisch is. Deze lichte ruimte is voorzien van planten en bloemen in potten, en van kindvriendelijke elementen zoals een schommel.

Een funky vuurplaats

Een van de mooiste dingen aan de natuur is haar onvoorspelbare kwaliteit. Het is moeilijk om een buitenruimte te plannen die niet kunstmatig aanvoelt, maar het is mogelijk als je gebruik maakt van natuurlijke materialen zoals steen of hout. Een manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van een funky vuurplaats in uw tuin of tuin. U kunt er zelfs een kopen die dubbelzijdig is, zodat u er zowel van binnen als van buiten van kunt genieten.

Denk er altijd aan om uw vuurplaats veilig te houden door een speciale plaats te voorzien voor het samenkomen rond het vuur en voldoende ruimte voor kinderen om veilig in de buurt te spelen.

http://www.goodgardn.nl

Gerelateerde artikelen

Haagplanten in uw tuin

Groothandel in zaden en tuinaccessoires

Beste buitenmeubelsets voor uw appartement