Genieten van je tuin
Image default
Woningen

Offerte raam vervangen

 

 

Kunststof ramen: twee of drie kamers
Er is een mening dat hoe meer camera’s in een glazen eenheid, hoe beter. Tegelijkertijd wil iedereen natuurlijk goedkope PVC-ramen kopen. In feite zijn reeds driekamerramen met dubbele beglazing alleen aan te raden in de barre noordelijke omstandigheden. In centraal Rusland zijn kunststof ramen met twee kamers optimaal. Maar zelfs vijfkamers blijven op de markt verschijnen, wat nauwelijks gerechtvaardigd is in woongebouwen. Laten we eens kijken hoe de installatie van dubbele beglazing met drie kamers kunststof ramen verbetert.

De toename van het aantal kamers verbetert echt de warmte- en geluidsisolerende eigenschappen van het PVC-raam. Maar tegelijkertijd stijgt de prijs aanzienlijk en neemt het vermogen om daglicht door te geven af. Het is het beste om PVC-ramen te kiezen en te kopen met kenmerken die ten minste 60% van het licht doorlaten, en het tweekamerpakket vertraagt ​​al tot 40%. Driekamerig is natuurlijk nog groter.

Bovendien neemt met de komst van een extra camera het gewicht van de constructie aanzienlijk toe, wat zeker de werking van de fittingen zal beïnvloeden, waarvan de levensduur aanzienlijk zal afnemen. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om een ​​grote glazen eenheid met drie kamers in kleinere fragmenten (ventilatieopeningen) te breken, wat zal leiden tot een nog grotere stijging van de kosten van de volledige raamconstructie en meer lichtverlies. De voordelen van warmtebesparing worden dus gecompenseerd door de prijs van dergelijke isolatieglaseenheden en de verkorting van hun levensduur.

De meeste experts beschouwen ramen met dubbele beglazing met twee kamers, versterkt met enkele technologische verbeteringen, als optimaal. Om de geluids- en warmtegeleiding te verminderen, kan het buitenste glas dus dikker worden gemaakt dan de gebruikelijke 4 mm en kan de afstand tussen de glazen in de buitenste kamer worden vergroot. Dit geeft uitstekende resultaten met vrijwel geen verhoging van de prijs van het raam.

Het is ook kosteneffectief om speciaal energiezuinig buitenglas te gebruiken en de ruimtes tussen de glazen te vullen met inert gas. Houd er rekening mee bij het installeren van kunststof ramen – installatie met niet-naleving van de noodzakelijke vereisten kan de beste ontwerpoplossing verpesten.

Offerte raam vervangen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0177-aluminium-ramen-antwerpen.html