Genieten van je tuin
Image default
Woningen

Investeren in vastgoed

Steeds meer mensen zijn aan het kijken om te investeren in vastgoed. We zien ook op de huizenmarkt dat steeds meer grote spelers huizen opkopen, zodat ze deze kunnen verhuren. Ook steeds meer particulieren willen deze markt betreden. Dit is ook niet gek, want als je een pand hebt gekocht en je kan dit verhuren voor 15 jaar of langer betaald het zich terug. Bij het kopen van een pand om te verhuren kan je ervan uitgaan dat je een verhuur hypotheek nodig hebt. Dit is een speciale hypotheek voor mensen die huizen willen opkopen om het vervolgens te verhuren. Hieronder kan je er meer over lezen!

Wat is een verhuur hypotheek

Als je van plan bent om een pand te kopen om het erna te verhuren is de kans groot dat je een verhuur hypotheek moet afsluiten. Dit soort hypotheek is vergelijkbaar met een hypotheek die je afsluit op je eerste woning. Deze vorm van hypotheek maakt het voor mensen makkelijker om in vastgoed te gaan zitten. Deze vorm van hypotheek is dus vrij makkelijk te betreden, maar er komt uiteraard wel meer bij kijken. Een verhuur hypotheek kan je afsluiten voor maximaal 70 procent van de marktwaarde van het huis.

De rente

Dit soort hypotheek heeft ook een hogere rente dan een standaard hypotheek. Dit is vaak omdat het risico groter is dan bij een normale woning. Als mensen een woning voor zichzelf kopen dan weten ze vaak zeker dat in dit huis gewoond gaat worden. Mensen die een woning huren kunnen van vandaag op morgen besluiten om een huis te kopen of ergens anders te gaan wonen. Dan is er dus geen huur wat binnenkomt. Daarom dat de rente op deze hypotheek hoger zijn dan andere.

https://rockethypotheken.nl/verhuur-hypotheek/