Genieten van je tuin
Image default
Tuin verlichting

Veel muggen in Tuin? Maak je tuin mug proof met deze 5 tips

Muggenoverlast in tuin, iets wat veel mensen toch wel weer hebben ieder jaar. Het vervelende is dan ook dat die muggen altijd zo vervelend zijn. Ze maken een irritant geluid en die muggenbultjes jeuken altijd super erg. Vandaar dat je er iets aan moet doen om de muggen weg te halen uit de tuin. Zo kun je een muggenplaag in tuin heel makkelijk weghalen door een muggenlamp of een muggenvanger.

Alles over de muggenlamp

Een muggenlamp zorgt voor een fel licht wat de muggen aantrekt, het blijkt dat de muggen al snel afkomen op een vorm van UV licht. Zo kun je dus met een muggenlamp de muggen naar de lamp lokken, ze gaan vervolgens vanzelf dood en vallen in een bakje. Dit kun je gewoon aan het eind van de avond legen, super handig dus om van die muggen af te komen. Kijk maar eens naar Cyclone lamp, dit is een lamp die we laatst tegen kwamen. Deze lamp heeft eigenlijk alles en hij is ook nog eens relatief goedkoop voor een muggenlamp. Zeker een aanrader dus.

Wat je ook kunt kopen is een muggenvanger. Dit is eigenlijk een soort val waar de mug in belandt. Meestal gebeurd dit door middel van een zoete vloeistof, de mug komt hier op af en valt in de val. Deze kun je ook nog zelf maken als je het leuk vindt om een beetje te knutselen. Kijk maar eens op internet voor meer informatie. We hebben nog meer tips voor je om er voor te zorgen dat de muggen weg gaan uit je tuin. Wat je ook kunt doen is citronella stokjes kopen. Deze kun je in de grond zetten, de geur van die stokjes zorgt dat de muggen weg blijven.

Andere tips

Het is ook nog een idee om er voor te zorgen dat de lampen in je tuin niet te fel zijn. Muggen komen namelijk op fel licht af. Als je dus heel erg veel last hebt van muggen dan kun je er voor kiezen om een dimmer te kopen. De laatste tip is dat je het fruit van de fruitbomen opruimt. Deze zoete geur trekt namelijk ook muggen aan. Zoals je ziet is het dus helemaal niet zo ontzettend moeilijk om van die muggen af te komen. Het enige wat je hoeft te doen is de bovenstaande stappen volgen. Als je deze volgt dan heb je in feite alles wat nodig is om jouw tuin mug proof te maken. Zo kun je ongestoord genieten in de zomer.

 

Gerelateerde artikelen

Welke tuinverlichting met welke lamp

Groothandel in LED-verlichting voor bedrijven