Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Nieuwe lockdown trend: huis opruimen/schoonmaken

te komen? Ga dan eens lekker je huis opruimen. Datgeen waar je nooit aan toe komt en waar je nu veel te veel tijd voor hebt!

 

Geen zin om op te ruimen

Wie kent het gevoel niet? Je zit op de bank tv te kijken en je kijkt naar de rommel. Je ziet het wel maar het komt niet in je op om het eens op te ruimen. Je denkt: ‘ oh, dat komt nog wel. ‘ maar dat is de verkeerde instelling. Toch denkt iedereen er wel zo over. Hoe fijn is het als je je huis eens grondig aanpakt? Zodat je daar van af bent. Als je het een keer gedaan hebt, kun je trots op jezelf zijn en ben je blij. Dan kun je lekker genieten van een opgeruimd en schoon huis.

 

Stap voor stap

Begin stap voor stap met opruimen. Maak eerst hetgeen af waar je aan bent begonnen. Ga eerst eens de keuken opruimen, en wanneer dat klaar is ga jij pas de badkamer poetsen. Zo kom jij een heel stuk verder met opruimen dan wanneer jij alles door elkaar doet en de helft vergeet schoon te maken.

 

Ongedierte

Ben je eindelijk zo ver gekomen om je huis op te ruimen en kom jij op zolder keutels tegen. Je vermoedt dat het van muizen komen. Bah! Daar heb jij nu echt geen zin in. Maar juist nu moet je doorzetten zodat je van de muizen afkomt en je een heerlijk schoon huis krijgt. Niks vervelender als ongedierte. Dus dit moet je gaan bestrijden! Er bestaan tegenwoordig een hoop bestrijdingsbedrijven. Kies voor een bestrijdingsservice die snel tijd heeft en zo ben jij des te sneller klaar met opruimen.

 

Bijhouden is nu belangrijk

Nu heel jouw huis lekker schoon is is het alleen maar een kwestie van bijhouden. Ruim 1 keer per week, of per twee weken, jouw huis op zodat jij geen last meer krijgt van ongewenste diertjes. Natuurlijk heb je dadelijk minder tijd als je weer aan het werk bent maar er is niks fijners dan een schoon huis. Niet alleen voor jouzelf maar ook voor de mensen om je heen is het fijn om in een schoon huis binnen te stappen. Buiten het feit dat het er mooier uitziet is het ook beter voor jouw gezondheid. Want ongedierte is niet alleen vies maar ook niet goed voor jouw gezondheid. En dat is wat het belangrijkste is toch?

 

Beloon jezelf

Ben jij dan eindelijk klaar met opruimen? Beloon jezelf dan met een heerlijk stuk chocola of een zak chips. Net wat jij lekker vindt. Door jezelf te belonen na elke keer dat jij opruimt wordt het vanzelf een stuk leuker. Zo wordt het minder zwaar om te stap te zetten tot opruimen. Misschien is dit juist het perfecte idee om je huis opgeruimd te houden en lukt het zo om het bij te kunnen houden.