Genieten van je tuin
Image default
Bedrijven

Een nieuwe badkamer

Jij staat op het punt om jouw badkamer te verbouwen, maar je hebt geen idee waar te beginnen. Dan ben je aan het juiste adres. Wij gaan hier stap voor stap met jou je badkamer verbouwen!

Maak een schets

Pak een ruitjes vel en maak een schets van hoe jij je badkamer ingedeeld wilt hebben. Bedenk hiervoor een schaal, bijvoorbeeld ieder vakje is 20 cm.

Bekijk het leidingwerk

Het is een goed idee om te weten hoe de leidingen lopen in je badkamer. Als er veel leidingen omgelegd moeten worden, kan je nu nog altijd je indeling heroverwegen.

Sloop je oude badkamer eruit

Het is een goed idee om eerst een bouwcontainer te huren. Je kunt gemakkelijk een bouwcontainer huren, deze wordt dan bij jou voor het huis afgeleverd. Containers kun je huren door heel Nederland. Van een container huren in Lisse, tot een container huren in Warmond. 

Nu de bouwcontainer is gehuurd, kan de sloop beginnen. Ga voorzichtig te werk, bij een grote verbouwing is het verstandig om een expert in te huren. Eén foute tik met de hamer kan grote consequenties hebben.

Verleg de leidingen

Nu de oude badkamer eruit gesloopt is, is het moment aangebroken om de leidingen te verleggen. Je hebt je schets en je weet waar je alles wilt hebben. Dit is precisie werk, je wilt namelijk geen lekkages krijgen. Het is een goed idee om een loodgieter in te schakelen voor deze klus.

Verplaats het stopcontact

Als jij je stopcontact liever op een andere plek hebt, in je nieuwe badkamer. Huur dan een elektricien in, om je badkamer van nieuwe stopcontacten te voorzien.

Egaliseer de ondergrond

Voordat je de nieuwe vloer legt, moet je de ondergrond egaliseren. Een niet perfecte ondergrond zal de levensduur van je nieuwe vloer sterk verminderen.

Tegelen en voegen

Nu is het moment aangebroken om je badkamer te voorzien van de tegels.

Plaats het plafond

Het plafond van de badkamer is een van de grootste sfeermakers van de badkamer. Overweeg hiervoor een professional in te huren. Ook voor het afval van je plafond kun je een bouwcontainer huren.

Plaats het sanitair

Nu kun je het sanitair gaan plaatsen, denk eraan dat je geen lekkages wilt, overweeg dus een loodgieter bij dit proces.

Sluit de elektra aan en de verlichting

Dit zijn de finishing touches van de badkamer.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/bouwcontainer-huren/