Genieten van je tuin
Image default
Bedrijven

Je rolluiken laten repareren

Ken je dat? Je rolluiken die niet meer soepeltjes lopen of misschien wel je lint die begint te rafelen. Twee tekenen dat je rolluiken beginnen te slijten. Hou het in de gaten want voor je het weet zijn je rolluiken kapot. Kapotte rolluiken zijn een vervelend probleem. Wanneer ze echt kapot zijn is een rolluiken reparatie noodzakelijk. Toch duurt het normaal gesproken even voordat er schade is aan de rolluiken of het heeft te maken met vandalisme.

 

Defecten

Wanneer je rolluiken schade hebben kan dit dus op verschillende manieren ontstaan. Het resultaat van de defecten is bijna altijd hetzelfde, want je kunt geen gebruik meer maken van het betreffende rolluik. De defecten die je kunt ontdekken zijn er meer dan de twee eerder genoemde. Zo kun je het merken aan een krakende of piepende buismotor, of misschien is de buismotor wel helemaal kapot. Ook kun het merken als de lamellen kapot zijn of de afstandsbediening het niet meer goed doet. Verder kan het zijn dat de bandopwinder niet meer werkt zoals die moet werken.

 

Vervangen

Ondanks de bovenstaande effecten is een rolluiken reparatie toch altijd nodig. Het vervangen van rolluiken ligt echter wel anders. Alleen wanneer de rolluiken heel oud zijn is het interessant om de rolluiken te vervangen. Meestal is dit pas na vijftien jaar of in ieder geval is dat de maatstaf. Wanneer de rolluiken nieuwer zijn als vijftien jaar is het dus in de meeste gevallen interessanter om een rolluiken reparatie te laten uitvoeren.

 

Zelf

Sommige mensen willen zelf hun rolluiken vervangen. Het is echter af te raden om dit zelf te doen, omdat de problemen dan vaak alleen maar groter worden. Voor een rolluiken reparatie kan er beter een expert worden ingehuurd. Deze expert weet precies wat hij aan het doen is, waardoor uw rolluik niet onnodig meer schade oploopt en snel weer is gemaakt.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluik-reparatie/