Genieten van je tuin
Image default
Verbouwen

De beste tips bij het laten verbouwen van je zolder, waar moet je mee oppassen?

Je hebt al een tijd een prachtig huis waar je erg blij mee bent. Maar toch heb je een bepaalde plek die nog steeds wel aan vervanging toe is, de zolder. Het is een plek waar je alles dumpt omdat je het even kwijt moet en dan stapelt het allemaal in een keer op. Of je wil daar een nieuwe kamer maken voor je zoon of dochter maar het kan nu absoluut niet, omdat de muren en vloeren niet goed genoeg zijn ervoor. Daarom is het hoog tijd om deze te verbouwen. Maar waar moet je mee oppassen? Dat lees je allemaal in deze blog.

Zorg ervoor dat belangrijke elementen heel blijven

Meestal is het zo dat er een aantal belangrijke dingen zijn op zolder die absoluut niet verplaatst kunnen worden of belangrijk zijn voor het huis. Neem bijvoorbeeld de CV ketel, of een stroomkast staat daar die het hele huis voorziet van stroom. Dit zijn dingen waarmee je rekening moet houden dat je ze niet per ongeluk sloopt tijdens het verbouwproces, anders kun je een niet zo leuke onverwachte rekening krijgen en dat wil niemand.

Check muren en vloer voordat je aan de slag gaat

Je weet nooit zeker wat voor soort status de vloeren en muren zijn op dat moment. Daarom is het zeker handig om hiervoor iemand te laten komen om te checken of deze wel veilig zijn. Je wil ook je kind niet in een niet veilige kamer laten slapen en daarbij ook nog eens op een koude vloer. Als je dat allemaal hebt gecheckt, kun je aan de slag met de vloer leggen en de muren eventueel beschilderen en gaten erin boren om planken op te hangen en meer.

Heb een duidelijk plan

Het is belangrijk dat je ook een duidelijk plan in je hoofd hebt met een zolder. Hoe wil je het aanpakken en wat moet je allemaal precies doen? Gelukkig heb je ook verschillende bouwbedrijven die jullie graag een handje helpt om een goed plan uit te werken en daarbij ook nog eens hulp aan te bieden met het verbouwen zelf. Ze zijn professionals, dus je hoeft je helemaal geen zorgen meer te maken.