Genieten van je tuin
Image default
Toerisme

Redenen om in de winter naar de Belgische kust te komen

goedkoop eten blankenberge

Bij Strandverblijf hebben we een gouden geheim! Ga in de winter naar de Belgische kust. Geniet van de zee, het besneeuwde strand (af en toe) en een schat aan beleving. Ontdek het redenen om van de winter aan zee te genieten.

Wandelingen met zicht op zee zijn pretig

In de winter is het heerlijk om frisse lucht in te ademen van de zee en de zandduinen. Hiervoor is de kustwandelroute erg handig. Kies een rondlopende route of teken uw eigen favoriete route. Als je moe bent, kun je de tram nemen of even stoppen, en daarna opwarmen met een kopje heerlijke koffie of warme chocolademelk. Of bekijk een van deze begeleide winterwandelingen langs de kust!

Warme wafels zijn zo lekker aan zee

In de winter is het altijd een goed idee om heerlijke wafels te eten. Als het kan in de prachtige kustomgeving, dan heb je de definitie van plezier volledig begrepen.

Volgens de beste wafels van The Wall Street Journal:

  • Marie Siska in Knokke-Heist
  • ’t Koetshuis in Blankenberge
  • Silverstrand in Blankenberge
  • Tearoom Georges in Oostende
  • Tearoom Aan Zee in De Panne

Eindejaarsinkopen vinden altijd plaats op zondag, er is niets eenvoudiger dan dit

Winkelen aan de kust is altijd een speciale dag, en winkelen in de winter is iets meer. Winkels in kerstkleding, kerstmuziek in winkelstraten en brede stranden altijd om de hoek, meer heb je niet nodig. Tip: lekker slapen aan de kust en er een ontspannen shoppingtrip van maken is de ideale combinatie!

De unieke wintersfeer dankzij het decor

In de winter straalt de kust puur comfort en een magische sfeer uit. In de winter zijn er nog veel dingen te doen aan de kust. Je kunt er bijvoorbeeld schaatsen op de ijsbaan, eten proeven op de kerstmarkt en genieten van grote vuurwerkshows en spectaculaire feesten.

Je krijgt aan de zee een gezondheidsboost

Brengt u alleen twee kinderen of honden mee? Het maakt niet uit, want de kust is voor iedereen een ideale plek om te genieten van vitamineverbetering. Gezonde zeelucht, prachtig uitzicht op het strand en een ontspannen wandeling over het strand of langs de dam kunnen je veel positieve energie geven. Je kunt pure zuurstof en jodium inademen en op een koude winterdag warm naar de golven staren. Het kan niet beter.

Er is zoveel leuke sfeerverlichting

Het Festival of Lights wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden in Knock. Maar in bijna elke kustplaats kun je genieten van duizelingwekkende lichtshows en flitsende sfeerverlichting.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html