Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Tuin frezen en egaliseren

Genieten van je tuin begint met een mooi grastapijt. Maar voor dat je gras kan zaaien of grasmatten kan leggen, moet je de oppervlakte eerste frezen en egaliseren. Een goede basis is belangrijk voor een mooi eindresltaat.

Tuinonderhoud Tierens, specialist in freeswerken en grondwerken, geeft meer informatie over de verschillende toepassingen: 

Tuin freeswerken

Bij tuin freeswerken wordt de aarde omgewoeld. Het is een snelle manier om onkruid en ander vuil snel te verwijderen en het perceel bouwrijp te maken. Daarnaast maken freeswerken de grond luchtiger, wat de grasgroei bevordert. Het is ook mogelijk om bepaade meststoffen in te frezen om dit proces verder te versnellen. 

Een kleine tuin kan je makkelijk zelf frezen (via een verhuurfirma). Maar voor grote tuinen en sportvelden is het een goed idee om een professionele freesfirma in te schakelen. Die gebruikt tractoren om snel een grote oppervlakte te behandelen.

Tuin egaliseren

Samen met de freesweren wordt de grond geëgaliseerd. Alle putten worden opgevuld en alle ophopingen verwijderd om het vooraf bepaalde reliëf te bekomen. Dat is niet alleen belangrijk voor het uitzicht van de tuin, maar ook voor de afwatering. 

De tuin egilseren is opnieuw iets wat je best machinaal doet. Zeker als het over heel grote gazons gaat. 

Bouwrijp maken

Het frezen en egaliseren van een tuin wordt vaak gedaan om een perceel bouwrijp te maken. Gronden die al enkele jaren onaangeroerd zijn, staan dikwijls vol met onkruid en struiken. Voordat de aannemer de werkzaamheden kan starten, moet al dit groen verwijderd worden. Dat kan snel en eenvoudig via freeswerken. 

https://woonmooi.be/category/tuin/