Genieten van je tuin
Image default
Dieren

Waarom de voeding van uw huisdier belangrijk is

De ouders van gezelschapsdieren kunnen tegenwoordig kiezen uit een overvloed aan voeders. Veel eigenaren stappen af van de traditionele droge brokjes en natvoer in blik en kiezen voor versere en natuurlijkere alternatieven. Hoe u uw huisdier te eten geeft, heeft echter gevolgen voor hun gezondheid, geluk en levensduur. De juiste voeding voor uw huisdier kan van invloed zijn op ziektepreventie, gedrag en immuniteit. Het belangrijkste is dat het kan helpen om uw harige vriend een beetje langer in de buurt te houden! In katten- en hondenvoer heeft u de keus uit natvoer of droog voer. We leggen er wat meer over uit.

Wat is het verschil tussen droge brokjes en ingeblikt natvoer?

Droogvoer zijn brokjes die gebakken, geëxtrudeerd of gepelletiseerd zijn. Het is vaak verrijkt met vitaminen en mineralen en kan in verschillende texturen en smaken worden geleverd. Droogvoer is over het algemeen minder duur dan blikvoer, maar het kan minder voedzaam zijn. Droogvoer is ook minder smakelijk dan blikvoer, wat betekent dat uw huisdier misschien minder eet bij elke maaltijd en eerder ondervoed zal raken. Blikvoer kan nat of halfvochtig zijn. Blikvoer is meestal duurder dan droogvoer, maar het is vaak voedzamer en helpt vaak het risico op ziekten zoals blaas- en nierstenen te verminderen. Blikvoer bevat vaak meer eiwitten dan droogvoer en is smakelijker dan droogvoer, zodat huisdieren eerder geneigd zijn te eten wat voor hun lichaamsgewicht wordt aanbevolen.

Waarom heeft uw huisdier kwaliteitsvoeding nodig?

Net als kinderen hebben dieren de juiste voeding nodig voor een goede groei, onderhoud en prestaties. Een voeding met de juiste balans van voedingsstoffen kan uw huisdier helpen gezond te blijven, zich goed te voelen en een lang leven te leiden.

De voordelen van het voeren van natvoer in blik aan uw huisdier

Blikvoer kan het extra watergehalte leveren dat katten nodig hebben. En het hoge eiwitgehalte in blikvoer is vooral gunstig voor gewichtsbeheersing bij katten. Blikvoer kan urineweginfecties bij poezen helpen voorkomen, omdat het doorgaans een hoger watergehalte heeft dan droogvoer. Blikvoer bevat ook vaak meer essentiële vitaminen en mineralen, met name taurine en vitamine A, belangrijke voedingsstoffen voor de gezondheid van het hart en de ogen van uw huisdier.

De voordelen van het voeren van droge brokjes aan uw huisdier

Droogvoer is over het algemeen duurder dan blikvoer. Droogvoer bevat niet zo veel water als blikvoer, dus het kan geschikter zijn voor uw huisdier als hij blaasgruis of een ontstekingsblaasaandoening heeft. Droogvoer bevat niet zo veel eiwitten als blikvoer, dus het kan een betere optie zijn voor huisdieren met nierproblemen. Droogvoer helpt overgewicht te voorkomen bij zowel honden als katten. Droogvoer veroorzaakt minder snel tandproblemen dan blikvoer, omdat het niet zoveel suiker bevat. Droogvoer biedt meer controle over de voeding van uw huisdier in vergelijking met blikvoer, dat in bakjes wordt geserveerd. Hierdoor kunnen huisdiereigenaren bij elke maaltijd de juiste portie geven. Droogvoer is ook minder rommelig dan blikvoer, dus er is minder opruimwerk na de maaltijd.

De nadelen van het geven van natvoer aan uw huisdier

Natvoer kan natriumrijk en vezelarm zijn. Vanwege het hoge eiwitgehalte en het lage koolhydraatgehalte kan het minder geschikt zijn voor huisdieren met nierproblemen. Omdat natvoer een hoger watergehalte heeft dan droogvoer, kan het minder geschikt zijn voor huisdieren met blaasproblemen. Natvoer kan minder geschikt zijn voor honden met diabetes en katten met hyperthyreoïdie, omdat het meer koolhydraten bevat dan droogvoer. Natvoer kan rommelig zijn, vooral als u meerdere huisdieren voedt.

De nadelen van het voeren van droge krupp aan uw huisdier

Droogvoer heeft een hoger gehalte aan koolhydraten dan natvoer. Hoewel koolhydraten belangrijk zijn voor energie en de hersenfunctie, kunnen ze ook het risico op zwaarlijvigheid verhogen, wat kan leiden tot andere ziekten, zoals diabetes, of gezondheidsproblemen, zoals gewrichtspijn of artritis. Droogvoer kan minder smakelijk zijn dan natvoer, waardoor uw huisdier minder geneigd is de juiste hoeveelheid te eten voor zijn lichaamsgewicht. Droogvoer is over het algemeen smoezeliger dan natvoer, vooral wanneer u meerdere huisdieren voedt. Het droogvoer dat uw huisdier niet opeet, kan in zijn vacht blijven hangen, waardoor haarballen kunnen ontstaan.

Hoe vindt u het juiste voer voor uw huisdier?

Begin met te kijken naar wat er op de markt is. Zoek naar voeding met veel eiwitten en weinig koolhydraten. Uw huisdier moet ook een geschikte levensfase hebben. Als uw huisdier een kitten, een puppy, een volwassene of een geriatrische is, zal hij andere voedingsstoffen nodig hebben dan een ander huisdier van dezelfde soort. U moet er ook zeker van zijn dat het voer is goedgekeurd door de Association of American Feed Control Officials (AAFCO). Dit is een regelgevende organisatie die kan bepalen of een voedingsmiddel al dan niet geschikt is voor menselijke of dierlijke consumptie.

Bij het kiezen van een voeding is het belangrijk te overwegen hoe uw huisdier het zal eten. Als uw huisdier een pietluttige eetlust heeft of een rommelige eter is, kan natvoer een betere optie zijn. Als uw huisdier te zwaar is of nierproblemen heeft, is droogvoer een betere keuze. Er zijn veel verschillende opties als het gaat om het soort voedsel dat u uw huisdier geeft. Het is belangrijk om een merk te kiezen dat het beste is voor de gezondheid van uw huisdier, en dat uw huisdier graag eet.

https://www.petfooddiscount.nl