Genieten van je tuin
Image default
Dieren

Waarop letten bij het kopen van hondenvoer: Een uitgebreide gids

Bij het kopen van voer voor onze honden is het belangrijk dat we de juiste keuzes maken. Met zoveel verschillende soorten hondenvoer op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welk voer het beste is voor uw pup. Daarom is het belangrijk om onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat u het juiste soort voer koopt voor de behoeften van uw hond. Deze uitgebreide gids helpt u begrijpen waar u op moet letten bij het kopen van hondenvoer en zorgt ervoor dat u de juiste beslissing neemt voor uw harige familielid. Van ingrediënten tot voedingswaarde, deze gids geeft u alle informatie die u nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen. Met de juiste kennis en informatie kunt u ervoor zorgen dat u uw pup de beste en gezondste voeding geeft.

 

 

Inzicht in de voedingsbehoeften van uw pup

Het eerste wat u moet doen wanneer u vetarm hondenvoer koopt, is begrijpen wat de voedingsbehoeften van uw pup zijn. Verschillende hondenrassen hebben verschillende voedingsbehoeften, dus het is belangrijk dat u dit goed begrijpt. Ook verschillende leeftijden hebben verschillende voedingsbehoeften, dus zorg ervoor dat u die ook begrijpt. Ook de leeftijd speelt een rol bij de voedingsbehoeften. Puppy’s, drachtige en zogende honden, oudere honden en zieke honden hebben verschillende voedingsbehoeften. Dit is vooral belangrijk bij het kiezen van puppyvoer. Hoewel veel puppy’s hetzelfde voer lusten en gedijen als volwassen honden, kunnen sommige puppy’s beter gedijen op puppyvoer. Het ras is ook een factor bij de voedingsbehoeften. Sommige rassen zijn vatbaarder voor bepaalde ziekten en voedingsbehoeften dan andere. Zo zijn bepaalde rassen vatbaar voor gewrichtsproblemen, die kunnen worden verergerd door een eiwitrijk dieet. Er zijn ook bepaalde rassen die vatbaar zijn voor bepaalde vormen van kanker, dus het is belangrijk dit in gedachten te houden bij de keuze van het voer voor uw pup.

 

Soorten hondenvoer

Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer op de markt, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Het is belangrijk om het verschil tussen de verschillende soorten hondenvoer te begrijpen, zodat u het beste voor uw pup kunt kiezen. Droog hondenvoer: Droog hondenvoer is het meest voorkomende type hondenvoer en komt in veel verschillende soorten. Er zijn een aantal verschillende soorten droog hondenvoer op de markt, waaronder: Halfvochtig: Dit type hondenvoer is het meest populaire droge hondenvoer in de VS en wordt ook wel ‘brokken’ genoemd. Het wordt gemaakt van een combinatie van granen en vlees, dat vervolgens tot een harde schijf wordt geperst. Hondenvoer in blik: Hondenvoer in blik is een natte, stoofpotachtige maaltijd die gemaakt is van een combinatie van granen en vlees. Het is licht verteerbaar en een gezonde optie voor honden met een gevoelige maag. Droogvoer is de handigste optie en is geweldig voor honden die onderweg zijn. Het is ook zeer geschikt voor honden met allergieën. Droogvoer is meestal vrij eiwitarm, wat allergieën helpt voorkomen. Droogvoer is niet zo rijk aan voedingsstoffen als andere soorten hondenvoer, dus het is belangrijk om uw pup een merk van hoge kwaliteit te geven. Nat hondenvoer: Nat hondenvoer is een geweldige optie voor honden die kieskeurige eters zijn, of een gevoelige maag hebben, omdat het licht verteerbaar en gemakkelijk af te breken is. Dit type hondenvoer is gemaakt van een mengsel van granen en vlees, en is meestal vrij eiwitrijk. Halfvochtig hondenvoer: Dit type hondenvoer wordt meestal gebruikt als traktatie of beloning; het is echter ook geschikt voor dagelijkse voeding. Het bestaat in verschillende smaken en is eiwitrijk. Het is een goede optie voor puppy’s en senior honden, omdat het licht verteerbaar is. Rauw hondenvoer: Rauw hondenvoer wordt gemaakt van een verscheidenheid aan ongekookt vlees, botten en groenten. Het is een goede optie voor honden met een gevoelige maag, omdat het gemakkelijk te verteren is en minder snel allergieën veroorzaakt. Rauw hondenvoer is ook een goede optie voor honden met spijsverteringsproblemen, omdat het vol zit met probiotica en enzymen die helpen bij het afbreken van voedsel.

 

Etiketten van hondenvoer lezen

Zodra u de verschillende soorten hondenvoer begrijpt, moet u de etiketten lezen en het juiste voer kiezen. De belangrijkste cijfers op het etiket van hondenvoer zijn het eiwitgehalte, het vetgehalte en het vezelgehalte. De eerste twee zijn belangrijk om te weten of uw pup allergieën heeft, terwijl de laatste de algemene gezondheid van uw pup kunnen beïnvloeden. Eiwitgehalte: Het eiwitgehalte in hondenvoer verwijst naar het percentage eiwit in het voer. Het is belangrijk om een eiwitgehalte te kiezen dat geschikt is voor uw pup. Het is ook belangrijk te weten of het eiwit afkomstig is van vlees of van planten. Hoewel eiwitten op basis van vlees voedzamer zijn, zijn sommige honden allergisch voor vlees. Graanbron: De graanbron is belangrijk om op te merken, omdat sommige granen gezonder zijn dan andere. Hele granen zijn beter voor uw pup dan geraffineerde granen, en op de meeste etiketten van hondenvoer staat vermeld welk type graan in het voer wordt gebruikt. Caloriegehalte: Het caloriegehalte in hondenvoer is belangrijk om te weten als uw pup overgewicht heeft. Het is ook belangrijk om het vezelgehalte in het voer te weten, want te veel vezels kunnen uw pup ziek maken.

 

Ingrediënten waarop u moet letten in hondenvoer

Hoewel alle hondenvoer eiwitten bevat, gebruiken sommige merken goedkopere varianten dan andere. Vleesmeel is een vorm van eiwit van mindere kwaliteit die vaak als vulmiddel in hondenvoer wordt gebruikt en bij sommige honden allergieën kan veroorzaken. Maïs en tarwe worden vaak gebruikt in hondenvoer, maar sommige honden zijn allergisch voor deze ingrediënten. Honden hebben taurine nodig, een aminozuur dat voorkomt in vlees, om hun hart gezond te houden. Sommige merken hondenvoer gebruiken synthetische taurine in plaats van echt vlees. Dit kan schadelijk zijn voor uw pup en zelfs tot de dood leiden. Natrium zit in veel hondenvoer, vooral in commerciële merken. Hoewel enig natrium belangrijk is, kan te veel schadelijk zijn.

 

Te vermijden ingrediënten in hondenvoer

Voordat u de ingrediëntenlijst gaat lezen en het voedingsetiket gaat bekijken, zijn er bepaalde ingrediënten die u helemaal moet vermijden en waar u altijd op moet letten. Deze ingrediënten zijn in verband gebracht met gezondheidsproblemen bij honden en moeten koste wat kost worden vermeden bij het kopen van hondenvoer. Ethoxyquine: Dit conserveermiddel wordt vaak toegevoegd aan commercieel hondenvoer en wordt verdacht van kankerverwekkendheid. Het kan ook de lever- en nierfunctie aantasten. Natrium: Dit is een elektrolytisch mineraal dat belangrijk is voor het reguleren van de bloeddruk en de hartfunctie. Te veel natrium in de voeding van uw hond kan het risico op hartaandoeningen en hypertensie verhogen. Vulstoffen op basis van granen: Sommige merken commercieel hondenvoer bevatten vulstoffen op basis van granen die weinig voedingsstoffen en veel ongezonde vetten bevatten. Kunstmatige kleurstoffen: Sommige merken commercieel hondenvoer bevatten kunstmatige kleurstoffen die in verband zijn gebracht met hyperactiviteit bij kinderen.

 

Voedingswaarde van hondenvoer

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de voedingswaarde van hondenvoer. Hoewel het lezen van de ingrediëntenlijst een goede plek is om te beginnen, kunt u ook een vergelijkingstabel voor hondenvoer gebruiken om u te helpen het beste voer voor uw pup te kiezen. Deze tabellen zijn ontworpen om u te helpen merken te vergelijken en te zien welk hondenvoer de meeste voedingswaarde biedt. Eiwit: Eiwit is een essentieel onderdeel van een gezonde voeding en komt voor in elke cel in het lichaam. Het speelt een belangrijke rol in de algehele gezondheid van uw hond, waaronder de gezondheid van zijn huid en vacht. Vet: Vet is een essentieel onderdeel van de voeding van uw hond en levert energie. Sommige vetten zijn voedzamer dan andere, en door te kiezen voor hondenvoer van hoge kwaliteit krijgt uw pup de beste vetten voor zijn gezondheid. Vezels: Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij gewichtsbeheersing bij honden. Sommige hoogwaardige hondenvoeders bevatten een aanzienlijke hoeveelheid vezels. Koolhydraten: Koolhydraten zijn belangrijk voor de gezondheid van uw hond, maar te veel kan leiden tot gewichtstoename en obesitas.

 

Het juiste hondenvoer voor uw pup kiezen

Zodra u de ingrediëntenlijst hebt gelezen en het beste hondenvoer voor uw pup hebt gekozen, moet u ervoor zorgen dat hij de smaak ervan lekker vindt. Er zijn veel manieren om uw pup van zijn eten te laten genieten, waaronder het toevoegen van supplementen en smaakstoffen. Voeg water toe: Sommige merken hondenvoer zijn knapperiger dan andere en kunnen voor sommige pups moeilijker te eten zijn. U kunt water toevoegen aan knapperig hondenvoer om het gemakkelijker te eten te maken.

https://www.petfooddiscount.nl/content/hypoallergeen-hondenvoer