Genieten van je tuin
Image default
Bouwen en verbouwen

Houten Veranda Doe het Zelf

Tegenwoordig nemen steeds meer mensen het heft in eigen hand en besluiten dat ze een veranda willen. Daarmee worden ze (deels) onafhankelijker van het onstuimige weer in Nederland. Een veranda is dus de manier om droog buiten te kunnen zitten wanneer het begint te spetteren. Daarnaast zorgt het voor een ideaal moment van schaduw in de brandende zon gedurende de zomer.

Kwaliteit en varieteit

Wanneer je besluit om een veranda te timmeren of te laten bouwen dan is het van belang dat je een weloverwogen keuze maakt tussen het gebruik van de materialen. Laat je hierbij adviseren over de kwaliteit van bepaalde soorten hout zodat je een aantal jaar later niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer je een maatwerk veranda laat maken vraag dan naar bepaalde garanties over bijvoorbeeld de levensduur. Daarnaast is het van belang dat je duidelijk afstemt welke wensen er precies zijn. Wil je een veranda in landelijke stijl of juist een moderne sfeer creëren? Laat je hierbij inspireren door voorbeelden en probeer het zo goed mogelijk te matchen met de rest van je huis en tuin. Wanneer je landelijk woont, zal een landelijke veranda deze sfeer versterken.

 

Zelf een veranda timmeren

Wanneer je besluit om zelf een veranda te timmeren dan is het raadzaam dat je dit weloverwogen doet. Het is geen standaard klus die zonder een goede voorbereiding goed gaat. Denk hierbij aan het laten maken van een bouwtekening waarbij alles tot op de millimeter nauwkeurig is getekend. Ook is met een goede voorbereiding beter in te schatten hoeveel materiaalgebruik en dus ook materiaalkosten komen kijken bij de aanbouw van een veranda.

Natuur in huis

Naast dat je je levensruimte vergroot met een veranda haal je ook een stukje natuur naar “binnen”. De overgang tussen tuin en huis is minder groot door de tussenkomst van een veranda. Heb je geen zin om buiten te zitten zonder het comfort van binnen dan kun je ervoor kiezen een poosje in je tuinkamer te gaan zitten.

Download 10.000+ Doe het Zelf projecten en Bouwtekeningen

https://www.bouwtekeningenzoeker.nl