Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

De trends op het gebied van tuinmeubelen voor 2022

De tuin is voor veel mensen een plek om tot jezelf te komen. De nieuwe tuinmeubeltrends staan al voor de deur en doordat we meer aan huis gebonden zijn, klussen we er lekker op los. Een uitgebreide veranda, tuinhuis of overkapping wordt overwogen, gekocht of gebouwd. Dit zijn de nieuwste tuintrends van 2022!

 

Duurzaamheid voorop

Met het oog op het milieu is het gebruik van duurzame materialen helemaal on topic. We zien dan in de nieuwe tuinmeubeltrends veel rotan en bamboe. Meubels van gerecyclede natuurlijke materialen kunnen jaren mee en zijn ware blikvangers voor in de tuin. Loungesets van bamboe en rotan zijn niet alleen heel mooi, je zit, ligt of hangt er heerlijk comfortabel in. De natuurlijke meubels geven de tuin een rustgevende en warme sfeerbeleving.

 

Geef de tuin wat kleur

Een kleurige en fleurige tuin nodigt uit om erbij te komen zitten. De tuintrends stoelen van 2022 zijn kunststof tuintafels en kuipstoelen met zachte kleuren. Ook gaan we veel bruin, grijs en beige gecombineerd met groen zien. Omring je tuinmeubels met natuurlijk groen, zoals bomen, gras of struiken en zet er vrolijk gekleurde bloemen of planten tussen.

 

Maak van je tuin je nieuwe huiskamer

In de tuin is het gezelliger dan binnen zitten. Vooral in de lente en zomer kun je deze zin verwachten. Maar wat als het in de winter ook kan? Met een tuinoverkapping of een tuinhuis dat groot genoeg is, zijn gestoffeerde tuinmeubelen zoals een loungebank compleet met kussens de tuinmeubeltrends van volgend jaar. De banken kunnen tegen de weersomstandigheden en kun je makkelijk afdekken onder bijpassende hoes of zeil. Met een tuinverwarming erbij zit je het hele jaar door heerlijk warm en knus in je eigen tuin.

 

Bar

Maak je eigen zomerbar in de tuin. Met houten pallets bouw jij zo je eigen droombar in de tuin. Uren lekker hangen aan je eigen bar met vrienden en genieten van een heerlijke buiten barbecue. Hang sfeervolle verlichting rondom je bar en hang tegen de achterwand je eigen favoriete drankflessen op. Zet een hoge bartafel en wat barstoelen erbij.