Genieten van je tuin
Image default
Bedrijven

Zo breng je de vogels terug naar Nederland

Vogels zijn een belangrijke schakel in de voedselketen en in het ecologische systeem over het algemeen. De geschiedenis van de aarde kent talloze verschillende vogelsoorten, waarvan de meeste zijn uitgestorven, net zoals ieder ander diersoort. Een groot deel was al uitgestorven lang voordat de eerste mens überhaupt op twee benen kon lopen. Dit gebeurde voornamelijk tijdens de 5 massa-extincties waarop de mens onmogelijk invloed kan hebben gehad. Desondanks is er het laatste decennia veel bewijs gevonden (in de vorm van fossielen) waaruit blijkt dat vlak naar de komst van de mens, een opmerkelijk aantal diersoorten in dezelfde omgeving uitstierf. Hoogstwaarschijnlijk door het jagen.  Het meest bekende voorbeeld is misschien wel de mammoet.

De meeste dieren die zijn uitgestorven door menselijk handelen zijn landdieren. Logisch, want de vroege mens had niet de techniek om grootschalig te jagen op vogels of überhaupt aanwezig te zijn in de lucht. Sinds de industriële revolutie is er echter een verontrustende trend aan de gang die laat zien dat het aantal vogelsoorten de laatste eeuw aanzienlijk is afgenomen. Vogels zijn verantwoordelijk voor onder andere het verspreiden van zaden, bemesten van koraalriffen en (net als bijen) bestuiven van planten. Daarnaast is het gewoon een fijn geluid om te horen in je achtertuin. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er niet meer vogels uitsterven en de vogels weer terugkomen naar Nederland?

’s Winters

In de winter is het extra belangrijk om rekening te houden met vogels aangezien voedsel in deze periode schaars is. Je kan ze bijvoorbeeld voeden met vogelpindakaas of vetbollen. Vogelpindakaas is erg voedzaam en kan ze helpen de winter te overleven. Vetbollen kan je ophangen en vogelpindakaas kan je in een bakje op de tafel zetten. Je koopt deze dingen op internet of in de dierenwinkel.

’s Zomers

In de zomer is het belangrijk op te passen met de bomen en heggen snoeien. Niet alleen omdat er nestjes in kunnen zitten, maar ook omdat het struikgewas ze een plek in de schaduw biedt. Op plaatsen waar weinig groen is gaan vogels nestjes leggen in de dakgoot. Wanneer het hoogzomer is zullen de kuikens de hete zon naar alle waarschijnlijkheid niet overleven.

https://vogelvoerkopen.nl/vogelpindakaas/

Gerelateerde artikelen

Jezelf thuis verwennen met welness

Wilt u lassen maar heeft u niet de juiste lastechniek, dan hebben wij u covered

Nep cactus