Genieten van je tuin
Image default
Tuin decoratie

Wat is kweekverlichting?

Sommige mensen kiezen ervoor om hun planten te laten groeien in een kas. Hierbij is wel de goede verlichting nodig, want dat is het hele punt van een kas. Wat is kweekverlichting? Als je kweeklampen op de bladeren van de kroon zet dan vangen deze veel licht. Wel moet er op gelet worden dat de lamp niet te dichtbij staat, want dan kan de plant verbranden. Wanneer de afstand te groot is heeft het niet zoveel nut en vallen er minder lichtdeeltjes op de bladeren. Zodra het dus wel een goede afstand is, dan kunnen platen groeien in een kas zonder afhankelijk te zijn van het weer buiten.

Wat zijn voordelen van het aanschaffen van LED-kweekverlichting?

Er zijn verschillende lampen die je kunt kopen voor in je kas. Echter is het een slimme keuze om LED lampen te kopen. In de volgende opsomming kom jij te weten waarom.

  • LED verlichting is energiezuinig.
  • De levensduur van LED verlichting is relatief lang.
  • LED verlichting wordt ook niet heet. Hierdoor blijft de tempratuur in de kas nog wel dragelijk.
  • LED lampen zijn robuust en stevig. Hierdoor gaan ze niet snel kapot en hoef je je dus niet constant zorgen te maken over de breekbaarheid.

Wel moet je erop letten dat het duurder is om aan te schaffen dan andere verlichting. Ook is er soms nog niet heel veel informatie te vinden over LED verlichting omdat het een redelijk nieuw product is.

Waar kan ik meer informatie vinden over kweekverlichting?

Als je meer informatie wilt vinden over de opties binnen kweekverlichting dan kun je hiernaar zoeken op het internet. Over sommige lampen is dus nog niet enorm veel informatie, maar in ieder geval wel genoeg om te weten of je het wil kopen of niet. Ook zijn er in tuincentrums veel medewerkers die genoeg verstand hebben over verlichting binnen je kas. Dit is dus ook een optie.

https://www.koopjetuinkas.nl/kweek-accessoires/kweekverlichting