Genieten van je tuin
Image default
Bedrijven

Je eigen huis ontwerpen

Als u graag uw huis wilt verbouwen in uw eigen smaak, dan kunt u ervoor kiezen om zelf uw huis ontwerpen. Er zijn verschillende zaken die het mogelijk maken voor u om een eigen huis te ontwerpen. Is dit uw droom? Dan kunt u snel gaan zoeken op het web waar u het beste terecht kan! Je kunt zoveel veranderen aan je huis als je zelf wilt. Soms moet je wel rekening houden met bepaalde wetten dus ben hiervan op de hoogte!

 

Architecten

Er zijn heel erg veel architecten in de wereld, maar er is een top 10 gemaakt van de beste architecten in de hele wereld. Op nummer een staat Ludwig Mies Van der Rohe, u kunt hem misschien herkennen als directeur van Bauhaus, een beroemde school voor kunst en architectuur. Hij staat voornamelijk bekend om zijn minimalistische bouwwerken. Zijn slogan is immers ‘less is more’. Op nummer twee staat Frank Lloyd Wright, hij staat bekend om de ‘Fallingwater’, een woning in de bossen die staat op een waterval.

 

Een van de weinige architecten die op deze lijst staan die nog leeft, is Santiago Calatrava. Hij staat bekend om de goed nagedachte, technische gebouwen. Hij heeft veel stadions ontworpen waaronder het Olympisch Stadion van Athene. Een ander bekende architect is Friedenreich Hundertwasser, hij zal niet de eerste keus voor iedereen zijn, maar hij is zeker uniek met zijn werken! Hij is namelijk een architect waarbij kleur centraal staat. Hij maakt sprookjesachtige gebouwen die er als snoepjes uit zien!

 

 

Meester werk

De allergrootste architect ter wereld is er maar een, namelijk Antoni Gaudí. Hij is de architect van de La Sagrada Familia, de grote kathedraal in Barcelona. Ze zijn in 1882 begonnen met het bouwen van deze kathedraal, maar hij is nog steeds niet af! Het kost dus een hele boel tijd, maar dan heb je wel een fantastisch gebouw!

https://www.ihcarchitects.com/huis-ontwerpen/