Genieten van je tuin
Image default
Industrie

De voor- en nadelen van het aanschaffen van een siliconenkit voor jouw collectie

Voor alle klussers is het nu eindelijk zo ver om heerlijk te gaan klussen in de zomertijden. Jullie hebben vast nog wel een bepaald klus liggen die ooit een keer gedaan moet worden. Bijvoorbeeld het weer herkitten van bepaalde voegen in de badkamer of keuken. Maar dan moet je jezelf toch afvragen welk soort kit daar het beste voor is. De meeste gebruiken hiervoor siliconenkit, maar wat zijn daar nu de grote voor- en nadelen van? Dat lees je allemaal terug in deze blog.

Schimmelvrij en water- en temperatuurbestendig

De grootste voordelen aan het gebruiken van siliconenkit is dat deze ervoor zorgt dat je schimmel wegblijft in de keuken en de badkamer. Het kan namelijk zo zijn dat door oud water er een beetje schimmel tussen de voegen of de muur kunnen komen. Hier kan je niet veel aan doen, dan af en toe zelf de mure afdrogen of bepaald anti-schimmelspray gebruiken. Maar schimmel heeft ook een hekel aan siliconenkit, dus je bent dan veel sneller van schimmel af. Ook is deze soort kit zeer gebruik voor plekken waar er veel water is en waar de temperatuur vaak kan veranderen.

Kan niet erop schilderen en snel vervangen

De nadelen die deze kit heeft is dat je er niet overheen kan schilderen. Dus als je deze kit wilt gebruiken, moet je goed rekening houden met de bepaalde kleur in de badkamer of keuken. Want als de kit zelf bijvoorbeeld grijs is en je wil alleen maar een donkere badkamer, kan dit niet overgedaan worden. Daarbij moet je om de zoveel tijd de kit er opnieuw aanbrengen, anders werkt het effect niet meer wat het allemaal te bieden heeft.

Kijk goed welke soort kit het beste is

Het is sowieso belangrijk om naar meerdere verschillende kits te kijken. Elke kit heeft namelijk zijn eigenschappen en waar het het sterkst in is. Je kunt altijd een professional inschakelen en daar om advies vragen over welke kit het beste bij jouw bepaalde klus past. Ze zijn er om jou verder te helpen en om je probleem om te lossen.