Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Waarom moet u vandaag nog grasmatten kopen voor uw tuin?

Wilt u niet onnodig veel tijd aan tuinaanleg en tuinonderhoud kwijt zijn, maar wel van een optimale, strakke grasmat kunnen genieten. Dan is het belangrijk dat u kiest voor het gebruik van goed en onderhoudsvrij gras. De beste keuze die u kunt maken voor het aanleggen van uw gazon is door grasmatten te gebruiken en niet te kiezen voor het gebruik van graszaad. Maar waarom? Heel simpel: de keuze voor een grasmat kopen heeft divers voordelen in vergelijking met het zaaien van gras. Dit artikel zoomt in op wat precies de meerwaarde is van een grasmattengazon boven een gazon dat is ingezaaid met gras. Profiteer ook van de vele voordelen van grasmat gazonnen!

Met grasmatten in de tuin heb je razendsnel een mooi en dicht gazon!

Kiezen voor een grasgazon van matten betekent dat je in snel tempo een compleet nieuw gazon kunt aanleggen. Bij een tuin die moet worden ingezaaid moet je wekenlang tot maandenlang wachten voor je grastuin goed dicht is gegroeid. Koop je echter grasmatten, dan hoef je deze alleen maar uit te rollen, aan te drukken en is je grasmat meteen mooi egaal groen. Zo simpel werkt het!

Je bepaalt zelf wanneer je de matten in je tuin legt

Als je voor een nieuw gazon gas wilt zaaien, ben je beperkt tot de periode van half april tot eind mei om dit te doen. En daarbij moet het, voor een mooi resultaat, minimaal vijftien graden Celsius zijn. Is het in de genoemde periode kouder, dan kun je het zaaien van het gras voor jouw gazon beter uitstellen. En zul je dus een jaar moeten wachten om opnieuw gras in te kunnen zaaien. Kies je voor graszoden in je tuin, dan zijn er aanzienlijk minder beperkingen. Een kant-en-klare gras mat kun je namelijk in principe het hele jaar door leggen, omdat het gras al ontkiemd is. Dat scheelt natuurlijk een hoop stress en geregel.
Hoewel je het hele jaar door gras matten in de tuin kunt plaatsen, is het beste moment om dit te doen als het niet vriest. Ook als het boven de twintig graden Celsius is, kun je beter geen gras leggen. Net als bij zaaigras is de ideale periode in het voorjaar bij temperaturen tussen de vijftien en twintig graden Celsius. In combinatie met het goed bevochtigen van de matten met gras is deze temperatuur ideaal voor je matten om goed en stevig in te kunnen groeien! 

Grasmatten kun je snel gebruiken & er zijn veel opties

Aantrekkelijk aan het gebruik van grasmatten in plaats van zaadgras is dat je niet alleen direct een mooi gazon hebt liggen, zonder dat het gras hoeft te groeien, maar ook dat je al na twee weken over het gras heen kunt lopen. Het gras groeit dus lekker snel in, zeker als je het goed besproeid en de buitentemperatuur ideaal is. Daarbij loop je ook niet het risico dat vogels en andere dieren de graszaadjes uit je gazon pikken, nog voordat het gras volgroeid is. Ook van onkruid heb je veel minder last dan bij gras dat je moet inzaaien. Je hoeft dus niet tijdens de groeiperiode telkens onkruid weg te halen bij het gebruik van matten gras die kant-en-klaar zijn.

Ten slotte is de keuze voor matten met gras ook aantrekkelijk, omdat er vandaag de dag veel keuze is aan grassoorten en merken. Een grasspecialist kan je precies vertellen welke matten van de hoogste kwaliteit zijn of, als jij dat wenst, het meest voordelig zijn om voor je gazon te gebruiken. Laat je dan ook goed voorlichten door een expert, zodat je lang van je gazon kunt genieten!