Genieten van je tuin
Image default
Banen en opleidingen

Interview met Digital Project Manager

Wie is Digital Project Manager? Welke tools moet deze specialist hebben? Welke trefwoorden worden gebruikt om naar vergelijkbare functies in andere bedrijven te zoeken?

Digital Project Manager is niet de enige naam voor deze specialiteit. Er zijn variaties die afhankelijk zijn van het type bedrijf van het bedrijf:

Manager bij een bureau dat sites produceert. Alternatieve namen: Project Manager, Project Manager, Project Manager.

Een manager bij een bureau dat zich bezighoudt met advertenties (context, display-advertenties, targeting, enz.). Alternatieve naam: Digital Manager. Hij beheert ook het proces, maar dan voor de uitvoering van advertentiecampagnes.

Manager bij een bureau dat creativiteit en branding ontwikkelt. Alternatieve namen: Digital Producer, Producer.

De belangrijkste taak van deze specialist is het managen van het proces: het stellen van taken, prioriteiten, deadlines en het bewaken van de uitvoering ervan. Digital Project Manager kan de website of creatieve productie, reclamecampagnes en andere componenten van digitale marketing beheren.

Het is noodzakelijk om projectmanagementmethodologieën (Agile, Waterfall) en beheersing van tijdmanagement te kennen. En een ander aspect is zelfverzekerde communicatieve vaardigheden. De projectmanager moet communiceren met alle deelnemers aan het proces; bij sommige bureaus omvat deze functie ook de boekhouding.

Handige certificeringen voor deze functie: PMBok, timemanagementcursussen, communicatie en cursussen op het specifieke gebied waarin Digital werkt (digitale marketing, lay-out, creatief, etc.).

We plaatsen vacatures op HH – in ons geval is dit het belangrijkste kanaal om kandidaten te vinden. Bij het plaatsen beschrijven we de vacature in detail om de trechter te verkleinen, anders komen de reacties niet van projectmanagers, maar van degenen die dat willen worden.

De tweede is om de cv-basis te bekijken, te werken met de personeelsreserve. Eerst nemen we contact op met degenen die onlangs hun cv hebben bijgewerkt, en vervolgens met de rest in het formaat “zijn ze klaar om voorstellen in overweging te nemen?” We vragen je ook om iemand die je kent aan te bevelen.

Een ander rekruteringskanaal zijn klanten. We vragen hen wie ze leuk vinden op de markt, met wie we van andere bureaus hebben samengewerkt. Vervolgens doen we gerichte aanbiedingen aan deze managers.

Tijdens het interview controleren we:

Een verantwoordelijkheid. In de brede zin van dit concept. De kandidaat moet verantwoordelijk worden gehouden voor zijn fouten. De juiste kandidaat is iemand die na een fout conclusies heeft getrokken en die nu weet te vermijden in de toekomst.

Passie voor zaken. Brandende ogen, verlangen om te ontwikkelen in ons bedrijf.

Doelgerichtheid van de kandidaat. Om dit te doen, stellen we een typische HR-vraag over jezelf zien over 3-5 jaar. In reactie daarop zijn specifieke doelen belangrijk, we vragen de kandidaten wat ze doen om ze te bereiken.

En tot slot vragen we welke van de projecten van de kandidaat het meest succesvol waren en vice versa. Het is geweldig als je deze gevallen in een interview kunt analyseren.

Interview vragen:

  • In welke structuur werk je? Wie is je manager en collega’s, hoe ziet de afdeling eruit?
  • Hoe komen projecten tot stand?
  • Hoe plan je het project, uit welke fasen bestaat de implementatie?
  • Met wie in het team moet je communiceren? Vertel ons over een project waarbij het moeilijk was om communicatie op te bouwen met iemand van het team en hoe ging u ermee om?
  • Welke tools gebruik je om taken en deadlines te plannen? Welke alternatieven kent u en wat zijn hun voor- en nadelen?
  • Hoe organiseer je je werk en persoonlijke tijd? Welke aanbevelingen kunt u geven aan mensen die hier moeite mee hebben?
  • Met welke klanten heb je gewerkt? Vertel ons over de belangrijkste gebieden van klantactiviteit en hun kenmerken?
  • Hoe zorg je ervoor dat projectdeadlines niet verschuiven?
  • Welke methodologieën kent u en hoe zijn deze in de praktijk geïmplementeerd en toegepast?
  • Waarin verschilt een goede projectmanager van een slechte, en welke sleutelcompetenties moet een goede projectmanager hebben?

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/